Прочитај ми чланак

Анђелковић: Вучић на неки начин покушава да „скува жабу“ и заплаши становништво

0

Аналитичар Драгомир Анђелковић оценио је вечерас да председник Србије Александар Вучић покушава на два начина да пребаци одговорност на друге.

„Под један плаши грађане Европском унијом и притисцима, ствара страх како неко њега не би прозивао, а са друге стране онда каже грађани ће рећи своје мишљење на самом крају и на тај начин пребацује на грађане одлуку“, рекао је Анђелковић у емисији „Међу нама“ на ТВ Нова С.

Foto: Youtube

Истакао је и да на конференцији за новинаре нисмо чули Вучићев став о европском предлогу о Косову.

„Ако неко жели да мења статус Косова, он мора да мења Устав и да се обрати грађанима, али пре тога треба чути његов став. Ми нисмо чули шта је заправо Вучићев став о захтевима ЕУ и како ће се поставити, ја сумњам да неко зна“, навео је он.

„Чини ми се да живимо у једној врсти магле где се лаже део западне међународне заједнице, вероватно се лаже и источни, али и грађани и сви други“, додао је он.

Он је истакао да је већина бирача Српске напредне странке против европског предлога о Косову.

„Већина грађана Србије не подржава драстичне уступке око Косова и сад Вучић вероватно на неки начин покушава да ‘скува жабу’ и да заплаши становништво, створи асоцијације на деведесте и некакав страх. И онда ако се нешто прихвати што ће бити представљено као велика победа“, рекао је он.