Прочитај ми чланак

Анђелковић: Дачић ће кренути на Вучића када му нареде са Запада! Ускоро почиње…

0

Политички аналитичар Драгољуб Анђелковић изнео је предвиђање по којем ће Ивица Дачић имати кључну улогу у рушењу Александра Вучића, али и у гушењу руског утицаја у Србији.

– Дачић је био окренут Русији и зато је постигао солидан резултат (на изборима). Е, сада се одједном окреће, зашто се окреће? Вероватно му је Вучић наредио да демонстрира ту врсту новог курса, да почне да мења проруски курс у антируски курс – рекао је Анђелковић.

– Његови западни партнери вероватно су му исто рекли: Гледај, вратио си се на место министра спољних послова, сад има да радиш оно што ти кажемо. Први корак је да покидаш своје везе са Русијом – нагласио је Анђелковић и наставио:

– И то је вероватно припрема за отмицу НИС-а (Нафтне индустрије Србије). Ове године ће вероватно да крене удар на НИС и руске гасне интересе, а СПС, који је доживљаван дуго као партнер Москве у тој сфери, одједном ће да се окрене против Руса, као и СНС – предвиђа Анђелковић.

А онда је изрекао нешто у чему је очигледно имао намеру да поентира.

– То је та игра и Дачић је на све спреман. Дачић је опасан политичар. Ја, да сам на Вучићевом месту, запитао бих се шта ће бити сутра. Јер, већ се прича у неким западним круговима да они виде Дачића као новог председника Србије. Јер, Вучић је непредвидив, он је спреман да служи због својих интереса а спреман је и да повуче и неке потезе, релативно опасне – да би што дуже трајао – рекао је Анђелковић.

– Дачић је потпуно кротак и потпуни слуга. Тако да, када њему нареде са Запада да се окрене против Вучића, он ће се и против Вучића окренути – као што су се многи у Црној Гори који су до јуче служили Милу Ђукановићу, сада окренули против њега јер га је Запад отписао – закључио је Анђелковић.