Прочитај ми чланак

АНА (НИ)ЈЕ НАДЛЕЖНА: Улога оца мин. Стефановића у ГИМ упитна, тиме да се баве …

0

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да је упитна улога оца министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, Бранка Стефановића, у делегацији приватне фирме ГИМ која се бави трговином наоружањем и војном опремом приликом посете италијанској фабрици оружја "Берета", али да треба дозволити надлежним институцијама да се тиме баве.

Она је на питање новинара зашто је забранила министрима да говоре о „афери Крушик“ рекла да је замолила министре да не одговарају на питања око фабрикованих афера.

Foto: Printscreen

Отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановића посетио је, како су пренели медији, у мају 2019. године италијанску фабрику оружја „Берета“ као један од тројице представника приватне фирме ГИМ која се бави трговином оружјем, а министар је када је откривена та афера негирао да његов отац има има било какве везе са том фирмом.

„Треба да испоштујемо постулате правне државе да суд утврди чињенице и донесе одлуку“, рекла је Брнабић.

Додала је да министрима није забранила, него их је замолила да не одговарају на новинарска питања о „афери Крушик“ и другим фабрикованим аферама, већ је министре замолила да о томе не говоре, јер од фабрикованих афера не могу да се баве питањима за која су добили мандат од грађана.

„Грађани су нам дали мандат да се бавимо реформама, незапосленошћу, а ништа од тога нисмо могли да говоримо од фабрикованих афера“, рекла је Брнабић.

Додала је да су њени министри на располагању свим надлежним органима.