Прочитај ми чланак

АНА БРНАБИЋ Од Вучићевог фаворита до „испала си смешна“

0

Небојши Стефановићу дани су одбројани, Зорани Михајловић такође, како пишу медији под контролом власти. Након многих афера и сам Вучић је схватио да се проблеми у напредњачком рају гомилају, те ради све како би своје страначке колеге "васпитао", а у исто време себе "опрао". Наравно, све то председник ради преко медија, који штанцују текстове по његовој наредби. Сада је на ред дошла и председница Владе, Ана Брнабић.

Наиме, „Блиц“ је јуче на свом сајту објавио текст у коме наводе „да је Ана Брнабић после две и по године премијерског мандата постала друга особа и да у њеном говору има све мање технократије, а све више партократије“.

Тако је Брнабић за овај медиј одједном постала „једна од главних узданица за сукобе са политичким противницима, и особа која звучи као партијски војник без властитог мишљења“. Потпуно је јасно да преко поменутог текста Вучић „доводи у ред“ своје узданице. Иначе, текст је непотписан, а у редакцији сви одбијају да су они аутори, па је јасно да је текст већ направљен стигао са стране. Сумња се на кабинет председника, односно Сузану Васиљевић, саветницу за медије председника републике, која је, уз Горана Весића, Вучићева особа задужена за „Блиц“.

С тим у вези, подсетићемо вас како је „Блиц“ о премијерки писао до овог текста, односно како су Брнабићку и њен рад величали. Па је тако Ана Брнабић у тексту из 2017. представљена као особа која има „неспорне људске и стручне квалитете“. У истом тексту „Блиц“ наводи да „политички противници нису имали шта да јој замере кад је стручност у питању, иако је многима засметала њена сексуална оријентација“.

Иако су пре две године причали о премијеркиним квалитетима, сада се наводи да се „Брнабић слабо снашла у политичким водама, и да је преузела улогу партијског јуришника“.

Исто тако, овај таблоид подизао је председницу Владе у небеса, наводећи да је, у том тренутку, „за девет месеци министарског стажа, показала да је способна и да је иза себе оставила бројне, како започете тако и довршене послове“.

Колико далеко је „Блиц“ ишао у представљању квалитета премијерке Србије, говори и то што су наводили да се Брнабић од својих претходника разликује не само по томе што је прва жена премијер у Србији, већ и по стилу живота, хобију и музици коју слуша… Наводили су и да је Брнабић „врсна куварица“ и да јој је омиљени одевни предмет кошуља.

Брнабић је у интервјуу „Блицу“ на питање како би волела да је зову на крају мандата рекла – „успешна и ефикасна председница Владе Србије“, али није ни слутила да ће сада писати „да испада смешна“.

Док Вучић није донео одлуку да је и Ана постала један од непотребних шрафића СНС машинерије, „Блиц“ је премијерку глорификовао наводећи да се „после само месец дана на челу Владе одмах ухватила у коштац са бројним проблемима“, као и „да ће мандат Брнабићеве на челу Владе остати упамћен по многим успесима“.