Прочитај ми чланак

АМЕРИНАКЦИ НУДЕ ДОДИКУ: Дајте паре, па ћете добити независнот РС ! (ВИДЕО)

0

republika srpska

Председник Републике Српске Милорад Додик тврди да је Република Српска досад могла да се отцепи од Босне и Херцегове и да су му такву погодбу нудили Американци, али да у Српској нису имали онолико новца колико су лобисти из САД тражили за тај посао!

Додик је гостовао јсиноћ у емисији “Ћирилица” на телевизији “Хепи”, где и открио овај шокантан подадак.

– Ако хоћете да се одбраните од некога, онда морате да га упознате, морате да уђете у његову психу и да видите шта намерава. Било је логично да смо тад (2006.) ја и моји људи размишљали на овај начин: ако хоћемо да смањимо притисак Американаца, онда морамо да нађамо неког ко ће за нас радити, а да је Американац – рекао је председник Републике Српске.

Тад је Додик с челним људима Српске отпутовао у Вашингтон да би тамо нашао релевантну групу људи коју би анимирали да лобира за њих. Додик, међутим, напомиње да то није нимало јефтина услуга.

– Онда су они нама дошли и напаравили смо стратегију. Један од њих ми је чак говорио: “Председниче, је л` ви хоћете независност?” Ја кажем да. А тад се није смела споменути та прича. Али, каже он да то кошта. Кад ми је рекао колико кошта ја сам се заледио. Цена је довољно висока да је тешко достигнути – испричао је Додик анегдоту с лобистичком групом из Сједињених Америчких Држава.

То о чему он прила можете да погледате следећем видео-снимку (од 1:15:16):

(Телеграф)