Прочитај ми чланак

Американци уплели Новака у причу о Косову, питали Вучића о Ђоковићевом гесту…

0

Најбољи српски тенисер био је део тема које се дотакао председник Србије гостујући на CNN-у.

Новак Ђоковић је ове године оборио рекорд по броју гренд слемова који је до сада држао Рафаел Надал, а у бар два наврата се нашао на мети напада албанских политичара.

Прво после Ролан Гароса када је на камери написао „Косово је срце Србије, стоп насиљу“, а онда и претходних дана, након напада у Бањској где су идентификована три убијена Србина.

У истом нападу је убијен и припадник албанске полиције на Косову и Метохији, а Ђоковић је кратком објавом на Инстаграму изразио саосећање за погинуле српске земљаке.

Управо због ове прве ситуације са Ролан Гароса, Вучића су питали о Ђоковићевом гесту и натпису са камере.

„Верујем да је Новак Ђоковић изговорио нешто из дубине свог срца, 99% српског народа верује у то. Али могу рећи једну ствар, а то је да ми политичари морамо бити прагматични, рационални, што значи да морамо пронаћи решења путем преговарачког процеса, кроз конструктиван приступ“, рекао је Вучић на питање да ли подржава Новаков поступак.

Новак је ту поруку на камери исписао после меча првог кола Ролан Гароса са Александром Ковачевићем, а порука је мотивисана дешавањима на северу јужне српске покрајине.

Јасно је ставио до знања шта мисли у данима после немира који су се десили када су Албанци насилно преузели зграде српских општина на северу Косова.

Они су истакли и обележја непостојеће и непризнате државе Косово на тим зградама, јер су Срби из Звечана, Зубиног потока и осталих места на северу тог дана одвезени на контрамитинг Српске напредне странке у Београд.