Прочитај ми чланак

Амерички новинар: Нека се спреме Андреј Вучић и кум Петровић!

0

Након санкција које су САД увеле Звонку Веселиновићу и Милану Радоичићу, амерички новинар Дру Саливен за сутрашње штампано издање Нове каже да санкције прете председниковом брату Андреју Вучићу, али и Александровом куму Николи Петровићу.

Никола Петровић, кум председника Србије Александра Вучића и председников брат Андреј Вучић изгледа су следећи на листи санкција, тврди амерички новинар за сутрашње штампано издање Нове.

Пре два дана, Сједињене Америчке Државе објавиле су нове санкције под којим су бизнисмени с Косова Звонко Веселиновић и Милан Радоичић због, како се наводи, транснационалног организованог криминала.

Бизнисмени су блиски са владајућом странком у Србији, СНС, а сам Радоичић је високопозионирани представник Српске листе. Како се на црној листи САД наводи, Веселиновић је вођа организоване криминалне групе и један од најозлоглашенијих корумпираних личности на Косову.

Председников брат Андреј Вучић, седео је својевремено у друштву Звонка Веселиновића, осуђеног бизнисмена означеног као вођа групе која се бави шверцом дроге, оружја и нафте, зеленашењем и прањем новца, открио је КРИК. Андреј, познат као „сива еминенција СНС-а“, није се оглашававао када му је „украден идентитет“, али ни када су уследиле оптужбе да иза „фантомске фирме за прање новца Асомакум“ стоји управо он.

Није се оглашавао јавно ни када је довођен у везу са власником Јовањице, јер је за одбрану његовог лика и дела увек био задужен његов две године старији брат Александар.

Након контроверзних косовских бизнисмена, САД би санкције могле да уведу и Николи Петровићу, куму председника Србије Александра Вучића, који је био власник офшор (оффсхоре) компаније „Арксхоре Интернатионал“ на Британским Девичанским Острвима преко које је имао рачун у Швајцарској, о чему је такође писао КРИК.

Ово су показали процурели документи офшор компанија, названи Пандорини папири (Пандора Паперс), а Петровић је као директор водио државну компанију „Електромрежа Србије“(ЕМС), Никола Петровић одлучио је и да тајно постане власник приватне фирме са стране. Председников кум је, између осталог, према сазнајима КРИК-а, купио и авио-компанију од Станка Суботића.