Прочитај ми чланак

Амерички медији о Скупштини Србије: Популиста Вучић дочекан непријатељски

0

Америчка агенција Асошиејтед прес известила је о посебној седници Скупштине Србије о Косову, наводећи да је популистички председник државе Александар Вучић непријатељски дочекан од десничарске опозиције која га је оптужила за издају земље.

На седници је било кошкања и гурања, као и узајамних оптужби уз повике између представника Вучићеве владајуц́е странке и опозиционих посланика, навела је агенција.

Фото: Н.С.

Опозициони посланици су скандирали „Издаја, издаја“ и „Не дамо Косово“ и тражили оставку Вучиц́а, који је узвратио вичући на њих и оптужујући их да су „лопови и издајници“, пише АП.

Агенција преноси и да је Вучић „током хаотичне седнице парламента упозорио“ да би Србија могла да постане „европски парија“ ако одбије западни план за нормализацију односа са Косовом.

Вучић је рекао да план, који није званично објављен, предвиђа да се Србија не противи уласку Косова у међународне организације, укључујуц́и Уједињене нације, иако не би морала формално да призна косовску државност, пренео је АП.

Агенција је навела и да су западни план за Косово „тврдолинијски проруски опозициони посланици“ описали као „ултиматум“, уз тврдње да он значи да Србија мора да призна независност Косова за улазак у Европску унију.