Прочитај ми чланак

Америчка амбасада увређена што је Додикова странка сумњичи да подрива Српску

0

Ambasada SAD275039_368x368

Недавне тврдње СНСД да су одређене невладине организације, медији и појединци ангажовани од стране страних земаља, укључујући и Америчку амбасаду и USAID, да обављају дужности „страних агената“ с циљем урушавања уставног поретка Републике Српске су апсурдне и представљају увреду за грађане ове земље, саопштено је из Америчке амбасаде у БиХ.

Уз оцену да ове тврдње служе само како би одвратила пажњу од неадекватности у економији, правосуђу, политичком представљању, борби против корупције и слично.

„Када политичке странке и њихови лидери почну сопствене грађане и амбасаде земаља које су биле и остале поуздан пријатељ и партнер Босни и Херцеговини гледати као непријатеља, онда је јасно да се њихова трка за изборним опстанком претворила у параноју“, додаје се у саопштењу.

Истиче се да су САД поносне на подршку и помоћ које су пружиле БиХ у последње две деценије како би се земља поново изградила, развиле демократске институције, очистиле мине, ојачала владавина закона, донела правда жртвама рата и помогло у отварању радних места.

(Факти)