Прочитај ми чланак

АМБАСАДОРКА ГРЧКЕ Косово је Србија, Атина не мења став, неће признати лажну државу

0

Амбасадорка Грчке у Београду Марија Леванти изјавила је на састанку са председником Скупштине Србије Владимиром Орлићем да Атина неће мењати позицију по питању поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије и да ће наставити да подржава дијалог Београда и Приштине, саопштио је српски парламент.

Орлић је рекао да Србија „веома цени став Грчке да остане доследна у непризнавању Косова“ и додао да су безбедност српског народа на Косову и формирање Заједнице српских општина „питања од највећег значаја“, за која Београд очекује подршку од свих, наводи се.

На састанку је оцењено да су односи Србије и Грчке засновани „на искреном пријатељству и међусобној подршци“ и да су унапређењу политичког дијалога допринеле размене посета званичника две земље, додаје се.

Орлић и Леванти су се сагласили да ће „значајан допринос“ сарадњи два парламента дати даље повезивање посланичких група пријатељства, а посебно редовне размене посета на свим нивоима, пише у саопштењу.

Саговорници су изразили спремност да се политички добри односи две државе преточе у снажнију економску сарадњу, првенствено у области трговинске размене и енергетике, наводи се и додаје да је Леванти пренела задовољство грчких инвеститора пословањем у Србији и нагласила интерес за њихова даља улагања, наводи се.