Прочитај ми чланак

Амбасада САД разочарана Црногорцима: А шта је са НАТО-ом и ЕУ?

0

Из Aмбасаде САД у Подгорици сматрају да је то, како наводе, у "оштрој супротности" са позицијом Црне Горе као НАТО савезника и аспиранта за чланство у Европској унији

У Црној Гори не престају реаговања на присуство двојице министара актуелне владе на обележавању 9. јануара, Дана Републике Српске у Бањалуци.

Tим поводом огласила се и Амбасада САД поруком да су „веома разочарани“ одлуком министара правде и финансија, Марка Ковача и Александра Дамјановића.

Из Aмбасаде САД у Подгорици сматрају да је то, како наводе, у „оштрој супротности“ са позицијом Црне Горе као НАТО савезника и аспиранта за чланство у Европској унији.

„Тим потезом исказано је велико непоштовање према институцијама Босне и Херцеговине“, рекли су из Амбасаде за „Глас Америке“.

Додали су да је на свечаности одата почаст руском председнику Владимиру Путину, истичући да је специјална војна операција проузроковала тешко разарање и људске патње.

„Присуство званичника црногорске владе на том догађају, у оштрој је супротности са позицијом Црне Горе као НАТО савезника и аспиранта за чланство у ЕУ, и са принципима и вредностима које деле чланице евроатлантске заједнице“, казали су из Амбасаде, пренео је портал РТЦГ.

Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић рекао је раније да неће покренути смену двојице министара, да поштује њихов став и да влада нема везе са њиховим боравком у Бањалуци.