Прочитај ми чланак

Амбасада Русије у БиХ: Шмит да пакује кофере, а не да држи предавања о моралу

0

Из Амбасаде Русије у БиХ саопштено је да се Високи представник бави туђим послом уместо да поштује директан мандат који произлази из Дејтонског мировног споразума

Амбасада Руске Федерације у БиХ саопштила је да Високи представник Кристијан Шмит постао апсолутно некомпетентан, импотентан и ирелевантан што је још једном потврђено реакцијом на одлуку о одликовању председника Русије Владимира Путина Орденом Републике Српске.

Из амбасаде су поручили да патетично звуче поуке Високог представника у сфери морала и поручују да би неизмерно допринео моралу кад би његова канцеларија била затворена у најскорије време. То би, како додају, ослободило БиХ од „загушљивих канџи спољног проректората“.

Подсетимо, председник Републике Српске Милорад Додик одликовао је председника Русије Владимира Путина Орденом Републике Српске на огрлици за нарочиту патриотску бригу и љубав према Српској.

Путину би орден требало да буде уручен приликом његовог првог наредног састанка са председником Републике Српске.

Из канцеларије Високог представника упитали су зашто руководство Републике Српске одликује Владимира Путина „човека који крши људска права и чије деловање се основано назива ратним злочином“.

„Председник РС би требао да делује са више мудрости и одговорности, у интересу свих грађана РС уместо што се приклања таквим нечасним људима“, саопштено је на Твитер налогу Високог представника.