Прочитај ми чланак

Алексић: Закон о полицији писан да би се садистичким играчкама гушили протести

0

Посланик Народне странке Мирослав Алексић је на седници Скупштине Србије критиковао Владу јер расправи о више предложених закона присуствује само министар за државну управу и локалну самоуправу, Александар Мартиновић, а нема ресорних министара којима се могу упутити питања о захтеву за 900 милиона динара из буџета за РТС, или о најављеном нацрту измене закона о полицији.

Алексић је критиковао нацрт новог закона о полицији, за који је рекао да је писан „да би угушио протесте садистичким играчкама“, и позвао је власт да га повуче из скупштинске процедуре, наводећи да ће га у супротном „повући на улици“ протест грађана.

Он је рекао да није задовољан извештавањем јавног сервиса РТС за који свако домаћинство месечно већ плаћа по 300 динара, а који је по истраживањима опозиционим политичарима посветио исто толико времена као и приватна телевизија „Пинк“, иако има Уставну обавезу да информише грађане Србије.

„Буџет РЕМ-а је 400 милиона динара. У РЕМ-у се не пита Оливера Зекић, не пита се нико ништа, пита се за све (председник Србије) Александар Вучић. Он је само нашао довољно беспризорну особу да буде тврђава режиму и да не дозволи да до грађана Србије дође информација“, оценио је Алексић.

Оптужио је представнике власти да су „правосуђе развалили да би их штитило“, и питао ко ће из таквог правосуђа да провери какви су тендери и каква се опрема набавља за полицију.

Алексић је рекао да је нацрт измена закона о полицији написан да би „разноразним садистичким играчкама угушио сваки глас и сваку побуну грађана Србије који се буне и који ће се тек бунити, због гета у којима их власт држи“, и да нацрт измена предвиђа да „полиција има донаторе и спонзоре“, поводом чега је упитао „шта добија тај грађанин који је донатор“.

„Ако не повучете тај закон из скупштинске процедуре, повући ћете га на улици“, рекао је Алексић.

Говорећи о предлогу закона о државним службеницима, он је рекао да председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић „држи Србију у в.д. стању“.

„Од 34 јавна предузећима, преко 20 директора је у в.д. стању. За 18 је истекао мандат в.д. директора, а у свега пет сте изабрали директоре“, казао је Алексић и додао да СНС то ради „да бисте могли да их уцењујете“.