Прочитај ми чланак

Алексић: Вучић признао да су државне структуре штитиле производњу марихуане

0

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић позвао је данас председника Србије Александра Вучића да каже ко су људи из полиције, БИА и војске који су чинили „прстен заштите“ око власника „Јовањице“ Предрага Колувије.

Пошто је председник Србије јавно признао да је постојала подршка неких државних структура највећој производњи марихуане у Европи, наводи се у саопштењу Народне странке.

Foto: NPS

„Вучић је коначно признао и да је Колувија имао озбиљне контакте у држави и да су неки људи из полиције, МУП-а и војске умешани у издавање лажних службених легитимација у афери ’Јовањица’, што сам више пута изнео у јавност и због тога био засут увредама напредњачких јуришника. Питам га ко су ти људи и шта је њихова улога у тој афери“, навео је Алексић у писаној изјави.

Вучић је у интервјуу „Блицу“ рекао да је тачно да су у аферу „Јовањица“ умешани појединци из МУП-а, БИА и Војске Србије, који су издавали лажне легитимације и да су узгајивачи марихуане имали „прстен заштите и озбиљне конктакте“.

„Позивам Вучића да одговори да ли је ’Јовањица’ била спонзор БИА и да ли је Колувија заузврат добио подршку да несметано узгаја марихуану на 12 хектара“, навео је Алексић.

Алексић је, поводом Вучићеве тврдње да ће „гурати до краја као питбул теријер и да је спреман да одговара за ’Јовањицу’“, те да „као озебло сунце чека позив тужиоца“, поново позвао Вучића да се одрекне имунитета, што ће истовремено учинити и потпредседник Народне странке.

„Тако бих могао да га тужим за све лажи које је изнео о мени, а нека и он мене тужи, па ће суд утврдити ко је лагао. Нека Вучић као питбул теријер гура да му посланици његовог СНС-а скину имунитет у парламенту, па ће га огрејати сунце када му стигне позив тужилаштва за ’Јовањицу’“, навео је Алексић.

Алексић је истакао да се Вучић, пошто је пустио Колувију низ воду, сетио да призна да су и неке државне структуре умешане у производњу марихуане на „Јовањици“, јер чини све да заштити свог брата Андреја Вучића и врх режима тако што се одриче нижих припадника криминалног клана који управља државом.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!