Прочитај ми чланак

Алексић: Вучић признао да је сарађивао са кланом Вељка Беливука

0

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић позвао је данас председника Србије Александра Вучића да у четвртак, 27. априла, оде у Њујорк на седницу Савета безбедности и јасно и гласно на тој седници каже да се Србија противи чланству самопроглашеног „Косова“ у УН.

„То је последњи моменат да Србија свету каже да се противи чланству Приштине у УН. Вучић је понављао да је то црвена линија Србије, па ево му прилике да то сада и каже у Савету безбедности и да ставимо тачку на то“, рекао је Алексић на конференцији та новинаре у Скупштини Србије.

Алексић је истакао да је Вучић „поклонио“ Приштини чланство у Савету Европе (СЕ), пошто је јуче прихваћена кандидатура „Косова“ за ту организацију.

„То значи да ће ’Косово’ у наредних месец дана постати члан СЕ. Шта сада нама значи што Вучић кука да су га Европљани преварили и лагали? Какве ми користи имамо од његове кукњаве и признања да је неспособан? Шта грађанима Србије вреди што Вучић и Дачић кукају да су скандализовани и да је то срамота? Зашто преговарају ако су преварени и зашто спроводе ’француско-немачки’ план“, упитао је Алексић.

Алексић је навео да је Вучић од 2012. године „поклонио територију Србије и наше грађане и све што смо имали на северу Косова и Метохије“.

„Дао је полицију, правосуђе, електроенергетски систем, пасоше, личне карте, таблице, међународни телефонски број, а сада је поклонио и општине у којима су Срби већинско становништво. Заједница српских општина (ЗСО) пуних 10 година није формирана по бриселским споразумима, а Вучић је кренуо у спровођење ’француско-немачког’ споразума“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је референдум о одбацивању „француско-немачког“ споразума једини начин да се стане на пут спровођењу тог плана.

„Референдум који предлаже Народна странка није референдум о Уставу, него о ’француско-немачком’ плану и то је начин да грађани кажу да су против споразума који је на штету интереса Србије и тако зауставе његову примену“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је Вучић јучерашњом изјавом да је лично наложио рушење у Савамали директно признао да је сарађивао са кланом Вељка Беливука, који је био ангажован да у Савамали везује људе и растерује их.

„У свакој нормалној држави би због тога данас пала власт. Вучићево признање потврђује да је Беливуков клан био део режима и да је радио прљаве послове за власт. Да ли постоји живо тужилаштво и да ли у тужилаштву има неког с кичмом да ово процесуира“, упитао је Алексић.

„Као што је Вучић признао за Савамалу, признаће и за Јовањицу, трговину оружјем, снимак са наплатне рампе из Дољевца, пљачку Телекома и све остало, јер он стоји иза сваке афере. Све су то његови пројекти“, закључио је Алексић.