Прочитај ми чланак

Алексић: Вучић је уцењен, Србија да одбије споразум

0

Шеф посланичког клуба Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да би на предстојећој седници Скупштине Србије посланицима и јавности требало да буде предочен текст европског предлога споразума о Косову и Метохији и да буду предложени закључци јер ће, у супротном, скупштинска расправа бити бесмислена.

„Мора се рећи јасно и конкретно да нема разговора о чланству Приштине у УН нити о признавању самопроглашеног Косова. Седница мора бити јавна и време је да власт престане да се крије и да грађани сазнају истину, а посебно наши људи на Косову и Метохији“, рекао је Алексић за лист „Данас“.

Он је оценио да ће председник Србије Александар Вучић, ако посланици пре седнице парламента не буду детаљно упознати са предлогом споразума, покушати да оптужи све друге за сопствене поразе, а себе да представи као великог борца. Алексић је навео да је Вучић „лично одговоран за то што је Србија у последњих десет година изгубила све надлежности на северу Косова и Метохије које је имала док он није дошао на власт“.

Алексић је оценио да је неопходно да Вучић што пре поднесе оставку, после свих пораза које је по питању косовских преговора доживео. Навео је и да Вучић пристаје на све када се на сто „стави уцена њега и његове братије на власти“.

„Уцењен човек не може да се стара о државним и националним интересима, него само да спасава самог себе. Све док је Вучић на власти, Србија ће тонути све дубље“, рекао је Алексић.