Прочитај ми чланак

АЛЕКСИЋ: Сутра сви на протест! Вучић принео Ружића као прву жртву, сви да падну!

0

Поводом сутрашњег великог народног протеста у Београду (Народна скупштина од 18 часова), за Србин инфо је говорио Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке.

Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке истиче да је оставка Бранка Ружића на место министра просвете изнуђен потез, додајући да је то само један од низа захтева које су представници опозиције изнели пред скуп који је заказан за сутра у 18 часова.

– Бранка Ружића је Вучић принео као прву жртву, али то није довољно. Да је овај потез истински био мотивисан моралним разлозима, Ружић би првог дана поднео оставку, а не би чекао дан пред заказан скуп, наводи Алексић.

Он наглашава да је Ружићева оставка само један од захтева, те да се неће одустати од свих осталих.

– Постоји низ захтева који се тичу медијског насиља, али и оних који траже институционалну одговорност. Ружићева оставка јесте један од захтева, али исто тако је и оставка министра унутрашњих послова Братислава Гашића, као и директора БИА Александра Вулина. Најзад, захтевана је и хитна седница скупштине како би се говорио о одговорности читаве Владе, наводи Алексић.