Прочитај ми чланак

Алексић: Са Вучићем нема разговора док се не испуне захтеви грађана

0

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић оценио је данас да са председником Србије Александром Вучићем нема разговора док не буду испуњени захтеви грађана и да су опозиционе странке које учествују у организацији протеста "Србија против насиља" јединствене у том ставу.

„Вучић полако испуњава захтеве, само неће да каже да их је испунио одједном. Он схвата да мора да се повуче пред грађанима који су устали. Захтеви грађана су императив и власт мора да их испуни“, рекао је Алексић телевизији Нова С.

Алексић је навео да су неки од захтева испуњени, као што су заказивање седнице Скупштине, оставка министра просвете Бранка Ружића и да је најављено гашење ријалити програма, док се на оставке директором Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина, министра унутрашњих послова Братислава Гашића и Савета Регулаторног тела за електронске медије, још чека.

Алексић је истакао да прво морају да буду испуњени захтеви протеста, а када дође тренутак за изборе, грађани ће имати прилику да бирају и „изабраће неког ко није уништавао Србију претходних 11 година“.

„Могу да распишу изборе сутра, али нећемо одустати од захтева и биће нас још више на улицама. Нема више играња, завршена је прича о Вучићевим игроказима и манипулацијама. Националне фреквенције Пинку и Хепију морају бити одузете и верујем да ће се то догодити. Ако то не уради Вучићева власт, урадиће нека друга“, рекао је Алексић.

Он је навео да Вучић позива на разговор, а истовремено опозицију назива „хијенама и олошем“.

„Нема никаквих разговора са Вучићем, то није тема, него он мора да испуни захтеве. О чему да се договарамо с Вучићем, да РТС, РЕМ, Скупштина и Влада морају да поштују закон? О томе нема разговора, него они морају да поштују закон“, рекао је Алексић.

Он је оценио да ради лошу ствар свако ко инсистира на поделама у опозицији, јер је ово тренутак када она мора бити јединствена и да стане заједно са грађанима и не прокоцка њихово поверење.

Алексић је изразио захвалност грађанима који се окупљају на протестима и позвао их да у још већем броју дођу на следећи скуп, заказан за петак, 2. јун.

Шеф посланичке групе Народне странке рекао је да је јуче једна група људи „покушала да изазове проблеме“, али су их у томе спречили редари протеста.