Прочитај ми чланак

Алексић раскринкао Вучићеву манипулацију са несташицом хране

0

Потпредседник Народне странке, Мирослав Алексић, рекао је у интервјуу за дневни лист "Нова" да га не би изненадило да је прича око несташице хране намерно изазвана како би се од грађана узео новац који им је дат уочи априлских избора.

Он се осврнуо на приче о несташицама хране и наводима шефа српске државе да нас чека „тежак период“, рекавши да, ако ичега има у Србији, то су храна и обрадиве површине.

„Пољопривреда је и дан данас грана која ствара тржишне вишкове, које извозимо и од којих држава приходује. Гледајући шта ова власт ради, Александар Вучић са својом екипом, видим да би они и чекић покварили, а камоли пољопривреду. Не би ме изненадило кад би се открило да прича о проблемима са храном нема везе са истином и да је то само плашење грађана Србије и изазивање вештачке кризе“, рекао је он.

Алексић сматра да власт користи кризу и страх како би натерала грађане да купују много више него што им треба.

„На тај начин се поново убацују паре у буџет, по значајно већим ценама, јер је ПДВ на већим ценама такође већи. Тако ће Вучић, производњом вештачког страха, узети од грађана оно што им је пре избора дао: По 20, 50 или 100 евра. Све ће он то вратити кроз ванредну и непотребну набавку одређених артикала. С друге стране, робне резерве, које служе да амортизују потресе на тржишту, кад дођу кризни периоди, код нас се користе како би тајкуни блиски режиму наплаћивали издавање силоса и како би трговали са робом. Онда дођете у ситуацију да у једном тренутку схватите да су робне резерве великим делом празне и да се, оно што пише у папирима, не поклапа са оним што се налази у силосима. Зато имамо примере да су неки рекли како се нека пшеница убуђала, да су нешто “појели мишеви” и да је нешто нестало“, закључује Алексић.