Прочитај ми чланак

Алексић: Мафијашки притисци режима на инспектора који је раскринкао Јовањицу

0

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да власт врши „страховит притисак мафијашким методама“ на полицијског инспектора Слободана Миленковића, који је ухапсио власника „Јовањице“ Предрага Колувију и који је кључни сведок у том поступку.

„Миленковић је саслушан на полиграфу баш уочи вештачења Колувијиног телефона, најављеног за 17. јануар. У склопу покушаја застрашивања сведока, на полиграфу је саслушан и један Миленковићев сарадник из истог одељења полиције, који је радио са њим на случају ’Јовањица’. У држави у којој нема институција и владавине закона, владају закон мафије“, навео је Алексић

Фото: Јутјуб

Алексић је додао да је Вучић медијску припрему извршио 2. јануара текстом у једном таблоиду, који потпуно контролише, у којем је Миленковић доведен у везу са трговцима и шверцерима дроге, да би сутрадан ујутру председник Србије рекао да су он и његов брат Андреј спремни да иду на полиграфско тестирање о „Јовањици“, а на крају је на полиграф послао Миленковића.

Алексић је навео да се режим „обезбедио“ у Тужилаштву за организовани криминал додељивањем случаја „Јовањица“ свом послушном тужиоцу Саши Дрецуну, који је водио и случај против жандарма који су пребили Андреја Вучића, као и постављањем адвокатице Зоре Добричанин Никодиновић за Колувијиног браниоца, како би спречили да он „пропева“ о свима који су умешани у највећу производњу марихуане у Европи.

„Миленковић им је нерешив проблем, јер је реч о храбром и часном полицајцу на кога врше притисак и уместо да га награде, они желе да га компромитују као кључног сведока“, истакао је Алексић.

Алексић је позвао Вучића да уместо што врши притисак на Миленковића како би заштитио свог брата Андреја, наведе имена људи у полицији, БИА и војсци за које председник Србије рекао да су умешани у производњу марихуане на „Јовањици“.

„Сигуран сам да ни у Колумбији држава не финансира са 3,9 милиона евра фирму која се бави производњом дроге и да таква фирма не спонзорише безбедносну агенцију, нити да председник државе са собом у привредним делегацијама води власника такве фирме и шаље га да држи предавања члановима своје партије“, навео је Алексић.