Прочитај ми чланак

Алексић: Колувија само извођач радова, организатор високопозициониран у држави

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић поновио је у Дану уживо ТВ Н1 како је из полиције добио информацију да је Предраг Колувија, власник плантаже "Јовањица" на којој је полиција пронашла велику количину марихуане, одмах по хапшењу звао Андреја Вучића, брата председника државе.

Алексић је казао да је Колувија, од тренутка када је полиција добила налог да посао обави у складу са законом, отишао корак даље и звао Андреја Вучића како би тражио полицијску заштиту.

Foto: NPS

„Испричаћу вам како све функционише. У Србији на преко 500 хектара постоји производња индустријске конопље. Процедура је јасна, подноси се захтев Министарству пољопровреде, и Министарство пољопривреде даје дозволу. Када добијате дозволу, ту исту дозволу Министарство шаље МУП-у и Министарству здравља. Било где де се подиже, МУП је дужан да изађе на теерен да утврди шта је и колико посађено. Не постоји шанса да је неко добио дозволу за индустријску конопљу, а да је на 12 хектара засадио канабис, а да надлежни нису то утврдили“, казао је он.

Потпредседник Народне странке уверен је да је неко хтео да заташка случај „Јовањица“, јер 12 дана од полицијске акције, нико од медија ни једну једину реч није изнео о томе.

„Сведоци смо како овде изгледа заплена наркотика (…) Просто је невероватно да један овакав случај прође без те кампањско-медијске приче коју смо навикли да слушамо од овог режима“, додао је.

Уместо тога, наставио је Алесић, високи државни функционери својим изјавама покушавају да банализују цео случај, „са циљем да прође што пре како се грађани не би узбуњивали и како се не би дошло до правих организатора овог посла“.

„Колувија и ухапени радници су извођачи радова, тај који је то омогућио седи високо позициониран у овој држави“, казао је потпредседник Народне.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић демантовао је, међутим, Алесићеве наводе да је Колувија, одмах по хапшењу, телефоном разговарао са братом председника државе.

„Министар Стефановић је говорио и да његов отац нема ништа са фирмом ГИМ, па данас видимо да је путовао у Саудијску Арабију као њихов правни саветник. Њима се не може веровати. Ја нисам тражио од Вучића и Стефановића да ми одговорају, ја сам тражио да тужилаштво као доказ изведе мобилни телефон заплењен од Предрага Колувије (…) Ту леже одговори ко је из државе пружао логистику овој великој производњи марихуане.“, истакао је гост Дана уживо.

Казао је и да сама полицијска акција на плантажи „Јовањица“ није била случајност, и да је онај део полиције који одговорно ради свој посао дуги низ година желео да се бави тим случајем, али да нису могли да добију налог, па су, како је рекао, морали да се довијају.

Алексић је рекао и да није добијао претње због оглашавања о случају „Јовањица“, али да јесте добијао поруке да би требало да спусти лопту и не прича више о томе.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!