Прочитај ми чланак

Алексић: Колувија пуштен из затвора да не би проговорио о везама са СНС

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да је првооптужени за производњу марихуане на „Јовањици“ пуштен из притвора у затвору, јер би могао да „проговори о сазнањима и везама које има са људима из СНС-а“.

„Стратегија је била да Колувија буде миран док га не ослободе, обећавали су то, и сад је са наногицом. Вероватно ће следећи корак бити да му неће требати ни наногица. Он ће да постане народни херој, јер је друг са представницима режима Александра Вучића, а полицајци који су открили читав случај и ухапсили Колувију и његову групу, преживели су терор“, рекао је Алексић за портал „Директно“.

Апелациони суд у Београду укинуо је притвор власнику пољопривредног добра „Јовањица“ Предрагу Колувији и одредио му кућни притвор уз наногицу. На „Јовањици“ је откривено око 650 килограма осушене марихуане и плантажа од 65.581 стабљика канабиса.

Алексић је истакао је да је пуштање Колувије из затвора потврда да су држава Србија и правосудни систем „у потпуном распаду“, и додао да се „апсолутно више не може имати поверења у правосуђе, јер је под директном контролом владајућег режима и служи да извршава налоге власти онако како њима одговара“.

„Пуштање Колувије из притвора је само део једне шире стратегије и ширег плана власти како да предмет ’Јовањица’ падне у заборав грађана Србије, а да полако ослободе једног по једног да се бране са слободе, рачунајући да ће успети да убеде јавност у оно што говори адвокат Колувијин адвокат и функционер СНС-а Владимир Ђукановић – да на ’Јовањици’ ничега није било“, рекао је Алексић за портал „Директно“.

„Шокиран сам како се одвија тај процес и ми више не постојимо као држава. Александар Вучић је државу Србију и њене институције бацио под ноге, а то се, нажалост, не заврши добро“, додао је Алексић.

Алексић је навео да је „Јовањица“ највећи случај у Србији и да је невероватно да су „сви људи ослобођени за две године“, а да суђење за „Јовањицу 2“ још није почело.

„Реч је великој игри Колувијиних адвоката, који раде све да не дође до суђења за ’Јовањицу 2’, јер би то значило спајање предмета ’Јовањица 1’ и ’Јовањица 2’, што би несумњиво довело до оптужнице ’Јовањица 3’, где би морали да одговарају још неки политичари и службеници безбедности, који су били укључени у тај пројекат“, рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је додао да „режим покушао да легализује марихуану, као део стратегије да се Колувија ослободи одговорности“.

„Моменат у којем се кренуло у причу о легализацији марихуане заправо је моменат када се решава тај највећи предмет српског правосуђа, са две оптужнице са више од 800 страна. То је, такође, део стратегије, али Вучић је проценио да му то сад не игра улогу, јер се приближавају избори“, рекао је Алексић.

„Претпостављам да је њихов план да се опет врате на тај пројекат када се заврше избори. Милион пута смо видели да обично буде супротно од онога што каже Вучић. Он је рекао да се то неће десити, тако да можемо да се очекујемо да ће се то десити“, закључио је Алексић.