Прочитај ми чланак

Алексић: Колувија мора назад у затвор ако у Србији постоји тужилац

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да Владимир Ђукановић, посланик СНС и бранилац власника „Јовањице“ Предрага Колувије, “није сам дошао на идеју” да ради емисију са својим клијентом.

“Ако има живог тужиоца у држави Србији, почев од државне тужитељке Загорке Доловац и тужиоца у том предмету Саше Дрецуна, они морају да реагују, Колувија мора да се врати у притвор, јер већ сада ради на ометању правде”, рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је додао да и Ђукановић мора да одговара јер “директно утиче на тужиоце и судије у предмету”, будући да је председник Одбора Скупштине Србије за правосуђе, Државног већа тужилаца и Високог савета судства.

Потпредседник Народне странке је истакао да је „на делу велика замена теза, јер представници режима желе да људе који су разоткрили овај случај прикажу као да су желели да сруше државу и изврше државни удар.

“То доказује да је све што смо говорили у претходне две године тачно – да је читав врх режима у одбрани Колувије, и то не због Колувије него због себе”, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је суђење за Јовањицу измештено из суднице у медије.

“Ово је једна синхронизована акција медијске одбране Колувије”, рекао је он.

Алексић је додао да је директор полиције Владимир Ребић “стао иза својих полицајаца” изјавом да су они професионално обавили посао, као и да су полиграфски тестирани, али се након тога Ђукановић “напрасно појавио на телевизии Пинк и напао Ребића“.

Потпредседник Народне странке показао је фотографију на којој се Колувија види иза Александра Вучића на српско-руском бизнис форуму у Москви, форографију Колувије са садашњим министром унутрашњих послова Александром Вулином, као и фотографију Вулина са једним од оптужених у предмету „Јовањица“ Стефаном Холићем, који је недавно вређао Алексића на Твитеру.