Прочитај ми чланак

Алексић: Андреј Вучић ми рекао да ме намештају за Јовањицу

0

"Владимир Ђукановић лаже да сам прилазио Андреју Вучићу на суђењу. Он врло добро зна да је истина другачија и да су они мени пришли како би ми рекли да су ме 'наместили' за 'Јовањицу' и дали погрешне информације овој афери", рекао је за Нова.рс потпредседник Народне странке Мирослав Алексић.

Адвокат и функционер СНС Владимир Ðукановић објавио је данас на Твитеру да је Мирослав Алексић из Народне странке њему и његовом клијенту-брату председника Србије Андреју Вучићу у суду прилазио и правдао се, наводећи да они сигурно знају ко му је дао податке којима “обмањује јавност”.

Фото: Јутјуб

“На суђењу у парници (по приватној тужби Андреја Вучића против Алексића за изношење неистина у вези са случајем ”Јовањица”) био си мањи од маковог зрна. Прилазио си нам да се правдаш како немаш ништа лично против Андреја Вучића и да нам је јасно ко ти је дао ‘податке’ са којима обмањујеш јавност”, навео је Ðукановић.

Реагујући на Ђукановићеве наводе, Алексић за Нова.рс је истакао да је очигледно присутан велики страх код представника режима и да њихови коментари потврђују да је врх власти умешан у аферу “Јовањица”.

“Ђукановић ће постати председник скупштинског Одобра за правосуђе и члан Високог савета судства и Државног већа тужилаштва, само да би могао да заташкава учешће врха власти у случају ‘Јовањица’. Разочаран сам што особа, која се издаје за великог адвоката, може да тако безочно лаже”, наводи Алексић.

Он додаје да из пијетета, односно чињенице да се Андреју Вучићу слошило на суђењу, није желео до сад да говори шта се заиста дешавало на њиховом сучељавању, али да због напада које трпи цео дан не може да ћути.

“Ђукановић говори да сам миш и да нисам смео да прођем поред њега, али није хтео да ми одговори на моје директно питање коме се слошило у судници, већ је наставио са причама како сам се извињавао. Никоме се нисам извињавао, већ је било обрнуто – Ђукановић и Андреј Вучић су ми прилазили како би ми рекли да немају ништа лично против мене и да треба да будем свестан да су ме намештали и да су ми дали погрешне информације. Све је другачије од онога што изговара тај ‘велики адвокат’ Ђукановић. Ако настави и даље у том тону, мораћу да изнесем још неке детаље са суђења”, наглашава Алексић, додајући да је брат председника Србије једини човек који се плаши судског спора.

“Толико се уплашио да му се слошило. Било је у судници много сведока који могу то да потврде, то је једина истина. Он је тај који је био уплашен и који није знао како да одговара на питања. Кад су га упитали о његовој умешаности у случају ‘Јовањица’, њему се слошило и тражио је столицу да седне. Ја се кукавица не плашим и спреман сам увек да разогаварам о свим темама”, подвлачи потпредседник Народне странке и додаје је кампању против њега покренуо председник Србије.

Тужићу Вучића

Због свега наведеног, Алексић је рекао да ће тужити председника Србије.

“Прозивке на мој рачун започео је претходне вечери Александар Вучић, који је у једном хистеричном нападу изнео невероватне лажи о мени – рекао је да сам криминалац, мафијаш, сецикеса, умешан у аферу ‘Јовањица’ и да имам лажну диплому. Због свега наведеног, поднећу тужбу против Вучића и позивам грађане Србије да га туже за сваку лаж коју је изнео о њима”, најављује Алексић, поново упућујући позив председнику државе за ТВ дуел:

“На све његове оптужбе ћу веома радо да одговорим у телевизијском дуелу, али на Радио телевизији Србије. Спреман сам да се суочим са свим њиховим прозивкама и да покажем грађанима ко говори истину, само под условом да то буде на јавном сервису. Нека у ‘Упитнику’ организују емисију”, поручио је он.