Прочитај ми чланак

Александар Вучић: 5. октобар је донео отварање према свету

0
Фото: Заран Жестић

Фото: Заран Жестић

Премијер: Испитаћемо ко је прислушкивао, ко је кога рекетирао, а о судбини владе и интригама 15. октобра

Премијер Александар Вучић потврдио је данас да ће надлежни органи предузети и до краја спровести истрагу поводом свих навода из прислушкованог разовора Бојана Пајтића и Лидије Удовички.

– Испитаћемо све, и ко је прислушšкивао и ко је кога рекетирао – рекао је премијер новинарима и нагласио да тај случај неће остати неразјашšњен.

Он је приметио да су сви који су оптужени за прислушšкивање и рекетирање изразили спремност да сведоче на полиграфу, док сви који стоје иза тих оптужби – одбијају детектор лажžи.

Вучић је данас изјавио и да ће половином овог месеца саопштити судбину владе, односно одлуку о избоима, те да ће се тада осврнути и на све интриге и трикове које су пратиле њен рад.

За десет дана о триковима, интригама, хеликоптеру…

Тиме је Вучић одговорио на питање новинара да прокоментарише данашању изјаву министра Александра Вулина: „Докле ће да трпи Кори Удовички у влади“.

– Мислим да је свима јасно да државни органи раде свој посао, али и да је свима јасно о чему се ту радило. Ја се не бавим интригама и бесмислицама, лажима и препуцавањем – навео је премијер.

Према његовим речима, сви довољно добро знају ко је у Србији и колико поштен. Он је приметио да су, насупрот интригама, успеси владе, поткрепљени конкретним подацима и резулатима, неšшто šшто нико не може довести у питање.

Ствар је, подвукао је Вучић, у буџету, у заустављању рецесије, привредном расту… и то су чињенице које нико не може довести у питање, јер је Србија ушла у раздобље динамичног раста и „шта год било неће се враћати у рецесију“.

Атмосфера која се у друштву креира је нешšто сасвим друго, констатовао је Вучић и додао да у овом тренутку неће тиме да се бави.

Због свега тога, он је поновио да ће 15. октобра, или дан касније, уколико 15. буде заузет састанцима с комесаром Јоханесом Ханом, који у Београд доноси извештај о напретку Србије, обавестити јавност „о свим триковима које је влада прошла у претходном периоду, почев од тобоже хиљада мртвих у Обреновцу, тврдње да су министри и новинари чекали хеликоптер из Новог Пазара на аеродрому, прислушкивања, као и написа о томе да је новинарку РТС Петру Цвејић „ослободио“ у судском процесу због наводне везе са њом, коју, иначе, додао је, никада није ни видео…“.

Ја идем на детектор, а они се крију на Тајланду, па ће на Занзибар…

– Толико сам се лажи, интрига и беслисмлица наслушао – ево ја идем на детектор, а они се крију на Тајланду, па ће на Занзибар, Канаду, Аргентину… Шта ја треба да радим – да се бавим лажима и препуцавањима сваки дан – рекао је Вучић.

Коментаришући изјаву министра унутрашњих послова Небојше Стефановића о безбедносној угрожености премијера, Вучић је рекао да због тога уопште није забринут.

– Мене то не секира и не глумим хероја, Србија, он (Стефановић) као и други добро знају ко је и колико попштен и каква се атмосфера прави. Он више говори о политичкој атмосфери, нисам забринут нити ме та тема занима – рекао је Вучић.

Не обазире се, додао је, нити је за њега важно да ли постоје нечије жеље да се о томе говори сваки дан, већ да је важно како ће Србија да се развија и напредује.

Навео је да и даље постоје бројни тајкуни, да се појединци ослањају на политичку моћ и подршку коју су изгубили, па не могу више као раније да узимају кредите без колатерала.

– Шта ће ти људи да раде осим да се боре против мене. Тај једини човек, а зове се Александар Вучић, видите тај лудак је још ту – смакни лудака и решио си све проблеме – приметио је премијер.

Сутра одлука о одласку у Албанију на утакмицу

Вучић је данас изјавио и да ће сутра донети одлуку да ли ће отићи на квалификациону фудбалску утакмицу између репрезентација Албаније и Србије у Елбасану и објаснио да то не зависи од безбедносних, већ политичких разлога.

Вучић је у Пожаревцу, одговарајући на питања новинара, рекао да нису у питању безбедносни разлози, јер тамо иде 70 српских студената.

– Волео бих да идемо заједно, да с њима навијам за нашу Србију, али постоје неке друге, политичке ствари. Не бих сада да улазим у то, знате да не волим трикове. Сачекаћу, па ћу вас сутра обавестити – поручио је Вучић.

Осим „Београда на води“ имаћемо и „Деспотов град“

Осим “Београда на води”, чије је градилиште премијер Србије Александар Вучић јуче посетио с екипом “Ало!”, српска метропола ће наредних година добити још један ексклузивни архитектонски комплекс, по коме ће бити препозната у Европи и свету.

Како је премијер открио ексклузивно за „Ало!“, на Доњем Калемегдану биће верно обновљен град деспота Стефана Лазаревића какав је постојао у 15. веку.

Према пројекту који је Вучић показао новинарима овог листа, “Деспотов град” биће мешавина културно-историјских, хотелских и бизнис садржаја и биће још једна карика која ће главни град Србије по туристичким потенцијалима приближити главном граду Мађарске.

– Стално говорим да ми је циљ да по броју туриста престигнемо Будимпешту и када завршимо “Београд на води”, “Деспотов град”, српски Јад Вашем на Старом сајмишту са супротне обале Саве и још неке пројекте, верујем да ћемо бити на најбољем путу да то и постигнемо – рекао је одмах по доласку на шеталиште Савска променада премијер, пише „Ало!“

– Е овде волим да се сликам. Ту ме сликајте, поред ових машина које брује, ово кад видим пуно ми је срце – сада већ усхићено нам је рекао премијер.

Он је шефа градилишта пропитао како теку радови на ископавању темеља и када ће почети зидање. Задовољан одговором да ће се и то десити за који дан, Вучић није могао да сакрије одушевљење огромним немачким машинама које су вадиле велике количине земље и товариле је на камионе.

– Кажете да су то немачке машине. Па знао сам и никад се нисам стидео да кажем да је немачко најбоље. Са Немцима увек знаш на чему си, па било да је реч о политици, бизнису или грађевини – рекао је Вучић, који је похвалио све који се труде да прва фаза “Београда на води” буде готова у року, пише „Ало!“.

(Танјуг-Блиц)

5. октобар је донео отварање према свету, али и пљачкашку приватизацију

Премијер Александар Вучић изјавио је да је 5. октобар донео и политички добре ствари, али и веома лоше.

Вучић изјавио је да је 5. октобар донео и политички добре ствари, као што је отварање према свету, али и веома лоше као што је пљачкашка приватизације и тајкунизација Србије и поручио да треба оставити да историја да доносе суд о том догађају.

„Ја не волим да се бавим великом оценама, видим да сви то воле. Било је неких позитивних и неких негативних ствари, оставићу историји да одлучује“, рекао је Вучић новинарима у Пожаревцу.

Он је додао да му је једино жао због тога како су се неки људи недолично понашали линчујући поједине људе, а да данас многи то покушавају да забораве.

„Имате политички добрих ствари, као што је отварање према свету, имате прилично лооповску, пљачкашку приватизацију, после које је уследила и тајкунизација Србије и то је било врло лоше“, рекао је Вучић.

Свако време има добрих и лоших ствари, рекао је Вучић и поновио да је набоље да историја о то0ме доноси суд а не он.

„Никад ствари нису црно-беле, већ су у различитим нијансама сивог“, закључио је Вучић.

Момчило Вељковић: Да нисмо скинули Слобу, Вучић не би био премијер

Један од најпознатијих „отпораша“ из Пожаревца Момчило Вељковић поздравио се срдачно у фабрици Бамби са премијером Србије Александром Вучићем. Вељковић се затим и фотографисао с премијером.

Након Вучевог разговорга с новинарима, Вељковић је пришао премијеру и затражио да се заједно фотографишу. Претходно је премијер питао у шали Вељковића да ли има шта да дода на оно што је говорио новинарима, а он је рекао да нема, али да жели да има слику са њим.

Шалећи се са новинарем који је требало да их фотографише, Вучић је рекао да то исто сада и Вељковић чини „само у правом смеру“. Вељковић је кроз смех одговорио да то није тачно и „обаснио“:

„Да је Слоба ( Милошевић) остао на власти, Вучић никада не би постао премијер“.

(Танјуг)