Прочитај ми чланак

Александар Шешељ: Напредњаци преко Гордане Чомић уводе на силу истополне бракове

0

Изјава заменика СРС, Александра Шешеља, за Србин.инфо, поводом петиције двеста дванаест српских интелектуалаца у којој се апелује на Народну скупштину и институције Републике Србије да се обустави, на овај начин, доношење низа закона који решавају односе у истополним заједницама и којим се дефинише спровођење равноправности полова у нашој држави.

– Не само закон у вези истополних заједница већ и цео сет закона, који у себи садрже забрану дискриминације и који дефинишу родну равноправност, намећу се Србији 20-ак годину као еу законска решења, иако они нису суштинска потреба нашег друштва, односно, нису појаве које треба да се регулишу законимским оквирима у нашој држави, подвукао је за Србин.инфо заменик Српске радикалне странке (СРС), Александар Шешељ, коментаришући петицију, чији је потписник и он сам, двеста дванаест српских интелектуалаца којом се апелује на Народну скупштину и институције Републике Србије да се спречи доношење споменутих закона.

А затим је други човек радикала додао:

– Државне власти Србије су добили налоге из иностранства да се тај сет закона усвоји, а протагонисти тих закона је Гордана Чомић, која је од формирања Владе Србије напредњачки кадар и министар за друштвени дијалог, и која као гром из ведра неба најављује да ће наша држава убрзо донети Закон о истополним заједницама, иако о томе није било речи ни о изборној кампањи. Владајући режим, на тај начин, покушава да се перфидно сакрије иза Гордане Чомић, мислећи да ако она буда предлагач тих закона јавност неће стављати вези једнакости између напреднака и ње.

Зато сам потписао петицију, коју је покрену др Миша Ђурковић, научни саветник и директор Института за европске студије, јер та петиција најбоље показује зашто су ти закони и законска решења за нашу државу непожељни и непотребни. Дакле, ви имате Закон о истополним заједницама у коме је јасно да је реч о браку, будући да се закључује на исти начин, пред матичарем и са два сведока, и да је преписана материја из Породичног закона. Чак и у овом закону се више пута помиње да се уређује породични живот у истополној заједници, а породица, по дефиницији која је позната у упоредно-правној пракси, јесте заједница родитеља и деце. То не може бити истополна заједница, навео је заменик председника СРС и предложио:

– Законн треба да се уреди да људи који су хомосексуалне оријентације, и који живе заједно, да могу да закључе уговор код јавног бележника да би могли да један другог да наследе, да један другог посећују у затворима, болницама и слично, али не да се да легитимитет нечему што није породица, нечему што није брак, нечему што велика већина нашег друштва не подржава, нечему што чак није била ни тема до пре неки дан за наше грађане и нечему за шта се ниједна парламентарна странка није изјаснила у последњих неколико година.

ВЕРБАЛНИ ДЕЛИКТ и ЗБРАНА СЛОБОДЕ ГОВОРА

– На начин како власт доноси Закон о забрани дискриминације легализује се поновно вербални деликт јер ко ће да процени како је дошло до дискриминације. Оставља се велика могућност тумачења да је нешто говор мржње или увредљиво, нешто што се сада зове политичка коректност. Уведе се нека правила која ограничавају слободу говора, а онда се све то, тобоже, води под фирмом забране дискриминације или родне равноправности или слично. Другим речима, неко може да одговара за изнете ставове и мишљење. То је оно што се доноси овим законима, а што је скандалозно.

Ставови изнети у емисији или у прилогу нису нужно ставови редакције СРБИН.инфо и ЦЕНТАР или аутора емисије.