Прочитај ми чланак

Александар Мартиновић месечно прима седам плата

0

Посланик и високи функционер Српске напредне странке Александар Мартиновић предаваће и на крагујевачком Факултету медицинских наука, за сада неакредитовани наставни предмет "Здравствено законодавство и администрација", што ће бити његов седми ангажман, али и седма плата.

Мартиновић је познат као неко ко врло често држи моралне придике, како из скупштинске фотеље, тако и у јавности – кад год има прилику. Судећи по бројним пословним ангажманима и по његовом истицању моралних вредности, он је дефинитивно синоним за несклад. Морате признати да је у Србији, где је незапосленост на врло високом нивоу прилично тешко наћи и један посао за једну плату, а камоли седам.

Али, да кренемо редом.

Према подацима Агенције за борбу против корупције, и према ономе што је Мартиновић 24. октобра прошле године пријавио – његова зарада, ако не рачунамо седму плату јер је још није пријавио, износи 264.000 динара! То је пет пута више од просечне плате једног грађанина Србије, који, ако је веровати Републичком заводу за статистику и подацима из јуна, месечно зарађује 53.633 динара.

Мартиновић сваког месеца прима 264.000 динара

Подаци доступни јавности кажу да је Александар Мартиновић од 1. октобра 2012. године Агенцији за борбу против корупције пријавио своју плату од 70.000 динара коју прима од Правног факултета у Новом Саду. Онда је пријавио још 60.000, затим и 19 из исте установе, истог дана, што укупно износи 149.000 динара.

Од Народне скупштине Србије прима 30.000 динара, а тај износ пријавио је 3. јуна 201. године, а пошто је и одборник у Скупштини општине Рума, од њих добија 25.000 месечно.

Прошле године уследио је још један ангажман и плата, и то од Високе медицинске школе струковних студија из Ћуприје, где прима 60.000 месечно. Када се све ово сабере, Мартиновић сваког месеца прима 264.000 динара.

Уз све ово, добио је још једно ангажовање, тако да ће се ова цифра увећати.

Не може а да се не постави питање, како један посланик уз цело ангажовање које има у Скупштини Србије може да постигне да обавља још три посла за које добија прилично високу суму, али и да ли Србија има још којег стручњака за ове области, који би мало растеретили Мартиновића?!

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!