Прочитај ми чланак

АЛБАНЦИ СПРЕМАЈУ НОВИ ЕГЗОДУС: Уз помоћ Америке протерују Србе са Косова!

0

Иза одлуке да се на окупаторским изборима на Космету, на које Вучићев режим присиљава Србе са КиМ да изађу, гласа искључиво с документима те самопроглашене државе, одлуке коју је аминовао Вашингтон, крије се намера да се потпуно угаси српски глас у јужној српској покрајини.

Како се сазнаје из извора у Приштини, постоји план по коме би се српски глас потпуно угасио у косовском парламенту. По њему треба одузети 3.500 гласова Српској листи.

„Циљ ове мере јесте  јесте да се гласа само с документима тзв. Републике Косово јер се зна да већина Срба с Косова који су протерани са својих огњишта још увек нема те документе – каже извор за лист „Ало”.

Према његовим речима, најбољи резултати ових планова виде се у чињеници да је само 4.337 гласача из Србије пријављено на косовским изборима заказаним за 6. октобар.

– То је значајно мали број који иде на воденицу Албанаца. Резултат свега требало би да буде тај што ће загарантована места за Србе у парламенту Косова заузети они људи који су блиски окупаторским властима у Приштини- истиче исти извор.

Подсетимо, ЦИК је крајем прошле недеље саопштио да је за гласање ван Косова ове године пристигло преко 42.600 пријава, што је у односу на ванредне парламентарне изборе 2017. кад је забележено преко 20.000 таквих пријава, а одобрено преко 15.000, огромно повећање.

Од тог броја само је 4.337 пријава из Србије одобрено.

О предстојећим изборима на Косову причао је и председник Србије Александар Вучић.

– То значи да избаце једно 3.500 гласова за Српску листу, то је суштина. Њима је суштина да се Београд не пита ништа, они ће да вам кажу: немамо ми ништа против Срба, али то су Срби независног Косова и они немају никакве везе са Београдом, то је смисао целе приче – рекао је Вучић.

Према његовом мишљењу, Србима на Косову након међународног признања Косова следи нови 17. март:

– Кад добију међународно признање биће Срби, док вас год има преко 5% угрожавате нас, наћи ће они лако начина да спроведу још један 17. март као 2004. године.

ЗАКЉУЧАК

Још једном се показује колико су по српске националне и држатворне интересе, у јужној српској покрајини Косову и Метохији, били погубни Бриселски споразуми, које је са окупаторским властима у Приштини договорио, потписао и спровео државни врх Србије, на челу са Александром Вучићем и Ивицом Дачићем.

Спровођење Бриселског споразума има за последицу чињеницу да су српске власти препустиле законодавну, извршну и судску власт албанским властима, на просторима КиМ где су били у већини Срби и друго неалбанско становништво, што је довело до тога да сви они који су били лојални српској држави преко ноћи остану без српског држављанства истовремено постајући, уз благослов СНС-СПС режима, грађани окупаторске творевине такозваног независног Косова.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!