Прочитај ми чланак

Aлбанци преузели власт у Митровици – Лидер Срба: Вучићу, Срби са КиМ те више неће!

0

У Скупштини општине Северна Митровица данас је преузео власт Неџад Угљанин, положивши заклетву лажној држави Косово. У Београду је одржана трибина у вези алармантне ситуације на Косову и Метохији.

Небојша Јовић из Косовске Митровице, повереник за Косово и Метохију „Покрета за Одбрану КиМ“, апеловао је да на режим у Београду и на све Србе да се уједине по питању јужне српске покрајине.

„Ако српске институције неће одмах да реагују, онда тражите стање какво је било пре проглашења једностране независности Косова! Нека каже власт у Србији да су све учинили што је до Србије, да су преварени у преговорима и зато се повлаче из тога. Ми, Срби са Космета, тражићемо да се убрзано крене у враћање српских институција на Косову и Метохији које је режим у Београду угасио. Ко неће то да учини, он је на страни Албанаца и албанских интереса. Пре Бриселских преговора имали смо УНМИК полицију и српску полицију, УНМИК судство и српско судство, имали смо наше српске институције. Данас немамо, угашене су“, наглашава Јовић. 

Историчар Милош Ковић је истакао да је Небојша Јовић један од чувара моста који има велики ауторитет међу Србима на КиМ.

„Ми немамо више времена за чекање! Мени не сметају Вучић, Тадић, Борко Стефановић, Дачић који стоји са стране и актер је сваке издаје. Смета ми то што они раде! Сада су сви Срби напустили институције УЧК Скупштине како је зовем, ако ниси спреман Вучићу да све што си угасио сада вратиш Србима, како мислиш да вратиш војску на Косово, тих 1.000 војника које најављујеш? Рата неће бити сигурно јер не треба ни Албанцима ни међународној заједници. Вучић је Албанцима дао све. Не желимо више да нас режим у Београду кува у лонцу. Нећемо његове манипулације. Из Београда су нам забили нож у леђа! Председник Србије је угасио све српске институције, а прича да се бори за Србију. Ко си ти Вучићу? За кога радиш? Наш председник ниси!“, поручује лидер Срба са Космета.

О чему је још говорио, погледајте у видео прилогу.