Прочитај ми чланак

Албанци насилно преузели власт у Митровици: Угљанин председник општине

0

Иако је хладно, грађани северног дела КиМ и даље су на барикадама и не одустају од својих захтева.

У Скупштини општине Северна Митровица данас је заклетву положило 16 нових одборника од којих је само један Србин, Душан Милуновић са листе „ГИ Српски опстанак“.

Уз присуство бројних припадника тзв. Косовске полиције у згради општине у Северној Митровици одржана је седница скупштине на којој су новоименовани одборници положили исту заклетву лажној држави Косово као раније чланови Вучићеве Српске листе, а за председника је изабран Неџат Угљанин.

У тренутку док су Албанци преузимали власт у Митровици, Александар Вучић је састанчио са западним менторима – специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и пројекат Опен Балкан Мирославом Лајчаком и Габријелом Ескобаром, америчким изаслаником за Западни Балкан.

– Имали смо отворену и искрену дискусију о политичком решењу које би смањило тензије и омогућило уклањање барикада. Он схвата озбиљност ситуације – написао је Лајчак.

Председник Србије Александар Вучић такође се похвалио на Инстаграму:

– Искрен и коректан разговор са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком и изаслаником САД Габријелом Ескобаром – написао је Вучић на Инстаграму.

Двојац Лајчак и Ескобар је прво испоштовао Аљбина Куртија, па су јуче ишли у Приштину да разговарају званично са премијером лажне државе Косова.

Ћерка ухапшеног полицајца моли за помоћ

Ивана Пантић (30), млађа ћерка ухапшеног Дејана Пантића, огласила се данас видео поруком и замолила да им се омогући да барем на кратко виде или чују оца са којим већ пет дана немају контакт.

„Ја сам Ивана, ћерка Дејана Пантића кога држе невиног у притвору. Питам, да ли мој отац има нека права у притвору, да ли има права на лекарски преглед, да ли има право да комуницира са адвокатом и да ли има право на телефонски позив. Питам све и позивам се на међународну заједницу, каква су његова права. Ми пети дан већ не знамо ништа о њему. Не знамо како је, ни да ли је добио лекове. Молим све да ако можете да нам омогућите барем позив или посету. Да чујемо како је и у којим је условима тамо“.