Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ: Сукоб у Подгорици – Полиција напада, верници беже у храм (ВИДЕО)

0

На протесту верника у Подгорици дошло је до инцидената када је полиција бацила сузавац на окупљене. Према последњим информацијама са лица места, испред Храма више нема ни протестаната ни припадника полиције.

Припадници црногорског МУП-а напали су демонстранте, који су морали да беже у храм. Како је то изгледало погледајте у видео снимцима:

 

 

Како јављају сведоци с догађаја, припадници полиције су покушавали да насилно упадну у Храм у Подгорици упозоривши окупљене да имају пет минута да се разиђу, иначе ће бити приморани да употријебе средства принуде.

 

Како јављају подгорички медији, испред Храма је дошло и до инцидента када је један од грађана насрнуо на лидера Праве Црне Горе Марка Милачића. Милачић је претходно узео полицијски мегафон и позвао окупљене испред Храма да се мирно разиц́у и да дођу сутра у већем броју.

Након тога полиција је применила средства принуде и растјерала окупљене.

Испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици тренутно је мирно, а одатле су се разишли и грађани и припадници полиције, јављају „Вијести“.

Милови медији овако извештавају…

Црногорска полиција саопштава да су грађани каменовали полицију на протестима у Подгорици. Извори Спутњика јављају да је полиција употребила сузавац.

„Грађани су вечерас блокирали кружни ток према Аеродрому Подгорица, каменовали полицијску патролу која се налазила у близини, а након доласка Интервентне јединице наставили су каменовање којом приликом је један полицијски службеник повређен у пределу главе, док су три полицијца задобила повреде у пределу тела“, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

„Полицијска патрола је вечерас око 19.00 часова приметила групу грађана која се сумњиво понашала и покушала да их легитимише, што су они одбили и каменовали два полицајца и возило“, наводи се у саопштењу црногорске полиције достављеном Тањугу.

Група грађана је, како се наводи, блокирала саобраћај на кружном току према Аеродрому Подгорица, а на лице места је одмах упућена Интервентна јединица полиције.

„Приликом предузимања законских мјера и радњи, грађани су каменовали службенике Интервентне јединице када је у главу каменицом погођен службеник Центра безбедности Подгорица Далибор Живковић. Он је задобио повреде главе и транспортован је у Ургентни блок на указивање помоћи“, стоји у саопштењу.

Због блокаде пута Хитна помоћ није успела да дође до повређеног полицијаца, кога је до Ургентног блока траспортовао један грађанин, који му је и указао помоћ, а коме се црногорска полиција у саопштењу захвалила.

Осим Живковића, наводи се, још три службеника Управе полиције су у овом догађају задобила лаке телесне повреде.

Блокада коју су грађани успоставили је отклоњена и саобраћај се одвија нормално.

У току су даље полицијске мјере и радње на идентификовању и процесуирању лица, каже се у саопштењу.

Управа полиције Црне Горе указује на чињеницу да позиви верских великодостојника „доводе до нарушавања јавног ред и мира, угрожавања имовине и до поврјеђивања полицијских службеника“ и упозорава да ће за овакве будуће инциденте сматрати да су „одговорни организатори ових активности, укључујући и црквене великодостојнике“.