Прочитај ми чланак

Родољуби блокирали Ибарску магистралу јер не могу на протест у Београд

0

Активисти странака деснице блокирали су Ибарску магистралу, а након што је полиција аутобус са којим су кренули у Београд прво зауставила, а онда послала на ванредни технички преглед.

„Полиција злоупотребљава своја овлашћења. Зауставила је аутобус у Коњевићима код Чачка. Не дозвољава Краљевчанима и Чачанима да наставе пут за Београд и јасно је да су то старе опробане методе. Аутобуси се шаљу на ванредне техничке прегледе. Полиција која прима плате од грађана Републике Србије злоупотребљава овлашћења према тим истим грађанима и покушава да спречи нашу одбрану Устава и државе“, рекао је на Ибарској магистрали Зоран Чворовић.

Александар Вукадиновић из Двери наводи за Нова.рс да већ скоро два сата траје тортура над њима, а само су „кренули на митинг у Београд да одбране Косово и Метохију.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Према његовим речима, полиција их је зауставила, написала пријаву возачу, а потом је аутобус послат на ванредни технички преглед.

„Били смо принуђени да блокирамо магистралу у Коњевићима код предузећа ‘Ауто – Чачак’. Полицајци ништа нису криви, али кажу да су им надлежни рекли да зауставе аутобус, споро га прегледају и ако треба шаљу на ванредни технички што је и урађено“, објашњава наш саговорник.

Подсећамо, странке деснице Заветници, Двери, Нови ДСС и ПОКС организују вечерас скуп испред Храма Светог Саве, а Милица Ђурђевић Стаменковски наводи да је више од 80 аутобуса, који су са активистима и члановима тих партија планирали да дођу у Београд, спречено у томе. Она је рекла да су им или превозници отказивали вожње или их је полиција заустављала и слала аутобусе са којим су кренули на пут на ванредни технички преглед.

Активисти деснице блокирали су саобраћај и у Новом Саду јер им је, како тврде, онемогућен одлазак за Београд на протест који су најавили за данас поподне.