Прочитај ми чланак

Ако градоначелница по поскупљењима мери стандард, у праву је – никад није био већи

0

Гостујући у у емисији “Шареница” на РТС-у, градоначелница Ниша Драгана Сотировски, универзални експерт свеопштег знања, у жељи да владавину СНС-а прикаже као сјајну и добру за Ниш, изнела је низ ствари које су све, само не истина.

Додворавање и помињање председника Вучића и премијерке Брнабић је њен страначки задатак, јер ниједно од њих није урадило ама баш ништа за наш град, али смо на поданички однос локалне власти према републичкој навикли.

СНС градоначелница се заклиње на верност масонима, фото: Твитер

Оно што се не може и не сме прећутати јесу неистине о томе да “Нишлије живе све боље, стандард нам је порастао”, а као аргументе наводи отварање седме кинеске фабрике, гужве у ресторанима и саобраћају, мислећи ваљда да смо пре Српске напредне странке јели из контејнера и возили се запрежним колима.

Идемо редом:

Фабрике које градоначелница помиње су израбљивачнице у којима већина ради за нешто више од 300 евра у често нехуманим условима и под сталном неизвесношћу будући да је огроман број радника запослен на одређено време. Радници су претворени у мотаче каблова, газе им се основна људска и радничка права – право на достојанство, право на синдикално удруживање.

Лицемерно је позивање на гужве у ресторанима у години у којој ресторани више нису радили него што су радили због коронавируса, а грађани се ужелели нормалног живота. Ниш је одувек био град мерака, добре хране и кафана, а помињање угоститеља је врхунац безобразлука с обзиром на то да је градска власт заказала када је угоститељима била неопходна помоћ да преживе кризу.

Гужве у саобраћају су све веће јер су нам улице у катастрофалном стању, препуне рупа, међународна пруга пресеца центар града, ЈКП “Паркинг сервис” осваја сваки кутак својом наплатом, а за то време Град поклања “Делти” паркове.

Власт коју представља градоначелница Сотировски нам је уништила град, убила вољу грађанима, затровала сваку пору овог друштва, довела нас до борбе за голу егзистенцију и до тога да огроман број суграђана напушта град и земљу. Нишлије свој стандард најбоље виде када отворе новчаник и фрижидер, не мора она да нам говори како живимо. Јер већина преживљава, посебно након поскупљења комуналних услуга у највећој кризи – воде, одвоза смећа, грејања које нам је баш градоначелница својом “мудром” политиком даровала. Ако се по поскупљењима мери стандард, у праву је – никад није био већи.