Прочитај ми чланак

Ако Ђиласа не смене до Светог Јована, иде се на изборе

0

Прекомпоновање власти у главном граду треба да се деси између Божића и Српске нове године, најкасније до 21. јануара, договорено на састанку врха СПС-а. Ако до тога не дође, следе нови избори у Београду и републици

Судбина градоначелника Београда Драгана Ђиласа биће одлучена после новогодишњих и божићних празника, а најкасније до 21. јануара 2013. године, договорено је на јучерашњем састанку врха СПС-а, сазнаје Телеграф.

На том састанку било је речи о актуелној политичкој ситуацији, државној платформи за Косово и Метохију, односима унутар коалиције, али и о промени власти у оним градовима где то још није урађено, па и у Београду.

– Прекомпоновање власти у главном граду треба да се уради између Божића и Српске нове године, а 21. јануар је крајњи рок. Уколико се не виде резултати, иде се на ванредне изборе у Београду, али и републици – договорили су челници социјалиста.

Лидер СПС-а и премијер Србије Ивица Дачић рекао је на поменутом састанку да се он и његова партија не боје избора.

– Још никаква званична иницијатива из табора напредњака на тему избора није стигла, тако да о томе још не можемо да причамо, али тражено је од нас да се власт у Београду прекомпонује после Божића – рекао је први човек СПС-а.

Он је, према нашим сазнањима, додао да ће социјалисти, “као људи од речи”, испунити своје обећање и урадити све као што су и рекли својим коалиционим партнерима. Ипак, сазнајемо, иницијативу за смену власти у Београду покренуће јаче странке у Скупштини града Београда.

На састанку је утврђено да ће СПС урадити све да испоштује договор с коалиционим лидерима, али је такође закључено да није немогуће да се у јануару или фебруару распишу ванредни избори.

 

(Телеграф)