Прочитај ми чланак

Афера „Прислушкивање”: Вучића почели да прате после сукоба са Мишковићем

0

С пресретањем позива кренуло се два дана пошто је Курир писао о рату Мишковића и Вучића

Праћење телефонских позива и порука Александра Вучића почело је само неколико дана пошто је он отворено проговорио о сукобу с првим човеком „Делта холдинга“ Мирославом Мишковићем! Према сазнањима Курира, повод је заправо помињање имена овог бизнисмена у спорним приватизацијама, на шта је указивала и ЕУ.

Ова сазнања јуче је потврдио и сам Вучић, гостујући на Првој телевизији.

Пратили кретање

– У најмање један, а можда и три случаја приватизације чије је испитивање тражила ЕУ укључен је власник „Делте“ Мирослава Мишковића. Ни Мишковић, ни његови политички патрони, нити било ко други не може да спречи процесе у борби против корупције који се воде – рекао је Вучић и додао: – Да ли ви мислите да ћу ја данас-сутра да седнем с Мишковићем и кажем: „Ајде, пријатељу, дај толико и толико пара, па да ми завршимо овај наш сукоб!“ Ја вам сад кажем, то се неће тако завршити.

Вицепремијер је указао и на чињеницу да листинзи његових позива нису тражени због садржаја, већ због реконструкције кретања.

– Ни председник Николић нити ја не разговарамо ни са Шарићима ни са не знам ким, нити смо икада разговарали – рекао је Вучић. Додао је да је прислушкивање председника државе откривено пре два месеца, али да је оно заустављено.

Сумњиви Бата

– То је заустављено и телефон председника Николића је заштићен – казао је Вучић, уз опаску да не може да износи више детаља да не би угрозио истрагу. Ипак, према сазнањима Курира, у истрази у афери „српски Вотергејт“ дошло се и до имена неких значајних полицијских функционера.

– До Вучића је дошла информација да је у прислушкивање умешан шеф СБПОК Светислав Бата Ђуровић. Још нема стопостотног доказа да је он тај зато што још нема папира, али све указује на њега. Да ли мислите да је случајно то да је он баш сада, у тренутку кад се открила ова афера, узео одмор – рекао је извор из врха Владе. Иначе, Ђуровић је раније у медијима помињан као школски друг одбеглог нарко-боса Дарка Шарића, а његово име наводно је на фамозном списку путника за Турску које је Шарић платио.

– Наравно, списак је објављиван у јавности, али према неким сазнањима, једино име које је прецртано је баш Ђуровићево – наводи наш саговорник.

Од истог саговорника добили смо информацију да се још један некадашњи функционер МУП, данас запослен у БИА (име познато редакцији) помиње у овој афери.

Смештају Миловићу
Занимљиво је да су поједини медији претходних дана покушали да у јавности као главног кривца у афери „прислушкивање“ означе Родољуба Миловића, шефа Управе криминалистичке полиције – иначе човека од великог поверења Александра Вучића, коме је овај препустио вођење случајева спорних приватизација.

– Није Миловић луд и наиван па да потписује налог на ком се налази број телефона Александра Вучића. Он је све само не наиван, не би себи допустио да потпише нешто чиме би му сутра махали испред носа. Ради се о човеку који има највише полицијског искуства. Суштина је да су одређене структуре у полицији, још у прошлој влади, намеравале да склоне Миловића и да им се ова афера указала као одлична прилика за то – наводи наш саговорник указујући на „рат“ који тиња у МУП.

Влада уздрмана
Афера са прислушкивањем Томислава Николића и Александра Вучића озбиљно је уздрмала МУП, али и направила потресе у Влади. Наш саговорник каже да ће се цео случај окончати у наредних месец дана, и то хапшењем појединих тајкуна.

– До 10. новембра све мора да се заврши. Ко ће бити ухапшен, видећемо – каже наш извор.

 

(Курир)