Прочитај ми чланак

АФЕРА ЈОВАЊИЦА Алексић поднео пријаву против Вучевића због лажног пријављивања

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић поднео је данас кривичну пријаву против градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића због лажног пријављивања и ометања правде и доставио Тужилаштву за организовани криминал информације о случају "Јовањица".

Алексић је новинарима рекао да је Вучевић подношењем пријаве, која укључује Александра Вучића, заправо „стао у заштиту Андреја Вучића“.

– Вучевић је поднео кривичну пријаву против председника Србије, иако председник није тема, већ је тема његов брат. Тиме покушава да прикрије учешће Андреја Вучића у случају ‘Јовањица’ – рекао је Алексић.

Он је додао да је тужилаштву доставио податке о случају „Јовањица“ који, како је рекао, садрже, тринаест тачака.

– Поднео сам информацију са свим подацима са којима располажем у случају Јовањица. Доставили смо 13 тачака са прилозима и очекујем да тај материјал буде придодат случају који се пред тим тужилаштвом већ води – рекао је Алексић.

Он је навео да је дошао и до информације да је данашњи саветник председника за пољопривреду Драган Гламочић водио руске делегације са званичним представницима Москве на имање Јовањица како би представили произодњу и направили контакте за продају производа највећим руским трговинским ланцима.

– То се десило одмах након оног самита на којем је Предраг Колувија био члан привредне делегације коју је предводио Александар Вучић – рекао је Алексић.

Алексић је казао и да се на друштвеним мрежама појавила „незванична информација“ да је један део заплењене марихуане на Јовањици спаљен у термоелектрани у Обреновцу.

– Тражићу од надлежних органа да одговоре да ли је пре спаљивања извршено вештачење, да ли се знају количине марихуане и колика је заступљеност ТХЦ-а – рекао је Алексић.