Прочитај ми чланак

Адвокат Владимир Гајић: Полиција ми прети да поведем рачуна

0

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је да начелник полицијске управе у Кикинди Душан Глишин „може само својим подређенима да поручује о чему би требало да поведу рачуна“, али не и њему.

„Начелник Полицијске управе Кикинда чак и у свом јавном обраћању мени као адвокату дефакто прети упозорењем да би требало да поведем рачуна. Питам га – ако не поведем рачуна, да ли министар унутрашњих послова Александар Вулин и он имају неки резервни план“, упитао је Гајић, а саопштила је Народна странка.

Гајић је навео да је „комична тврдња Глишина да је полиција у служби грађана, имајући у виду резултате полиције у последњих десет година“.

Истакао је да је полиција у Кикинди чланици Главног одбора Народне странке Светлани Козић издала уверење тек након њеног протеста због понашања полиције.

Председник Правног савета народне странке рекао је раније данас да је полиција у Кикинди „тешко злоупотребљена“ за преношење претњи Српске напредне странке Светлани Козић, јер је указала на „незаконитости и неправилности у раду“ Предшколске установе „Драгољуб Удицки“.

Начелник кикиндске полиције: Гајић да поведе рачуна кад износи неаргументоване неистине

Начелник полицијске управе у Кикинди Душан Глишин одбацио је као нетачне и злонамерне наводи адвоката из Народне странке Владимира Гајића да полицијски службеници у Кикинди поступају по налогу Српске напредне страке (СНС) и тако застрашују грађане.

Гајић је раније данас изјавио је да је полиција у Кикинди „тешко злоупотребљена“ за преношење претњи Српске напредне странке чланици Главног одбора Народне странке Светлани Козић, јер је указала на „незаконитости и неправилности у раду“ Предшколске установе „Драгољуб Удицки“.

У писаној изјави коју је пренело Министарству унутрашњих послова (МУП), Глишин је казао да је полиција у служби градјана и да би Гајић требало да „поведе рачуна“ кад износи такве „неаргументоване и грубе неистине“.

„У конкретном случају о коме Гајић говори, полиција је поступала по пријави коју је в.д. директорка Предшколске установе ‘Драгољуб Удицки’ поднела против чланице Народне странке Светлане Козић“ рекао је Глишин.

Додао је да је полиција о свему обавестила тужилаштво, а које се изјаснило да нема елемената кривичног дела, „тако да случај треба да се сведе на приватну тужбу, уз препоруку да се Светлана Козић упозори на понашање“.

Он је казао да је Светлани Козић издато Уверење о том догађају и да је у њему „описано поступање полицијских службеника и мере које су предузете“.