Прочитај ми чланак

Адвокат Рајић: Највећа пљачка у модерној историји Србије је легализована!

0

"Највећа пљачка у модерној историји Србије је легализована. Напредна банда ће за ово морати да одговара, уколико желимо да једног дана повратимо државу", написао је на Твитеру адвокат Јован Рајић, оснивач организације "РЕРИ".

Адвокат је овако оценио усвајање допуна Закона о озакоњењу и предлога Закона о изградњи на данашњој седници Скупштине Србије, а владајућа клика је одбила све амандмане опозиционих посланика.

Aдвокат Јован Рајић је још у фебруару ове године у медијима говорио какве су последице овог Закона, који је био најављен, а сада је и изгласан. Говорећи о најави укидања накнаде за конверзију земљишта, истакао је тада за Н1 да се „штета за буџет Србије мери у милијардама евра“.

Највише критика на данашњој седници Скупштине Србије је било на предлог измена Закона о планирању и изградњи, посланици опозиције су тврдили да тај закон води у нову пљачку јавне имовине грађана и да ће омогућити тајкунима да за мале паре којима су купили фирме сада постану и власници земљишта вредног десетине милијарди евра! За измене тог закона гласала су 133 посланика, против је било 37, а шест их није гласало.

И посланица српског покрета „Двери“ Тамара Муиленковић Керковић је у Скупштини истакла паролу „Весићев Супер Хик закон и пљачка Србије“.

„Овај закон омогућава инвеститорима који су имали право коришћења земљишта, да добијају бесплатно и право својине. Укидање накнаде за конверзију није једини проблем овог закона. Већи проблеми су у сфери планирања и будуће изградње, који ће довести до јос већег пустошења зелених површина, уништавања индентитета градског језгра и културно – историјских целина“, рекла је посланица „Двери“.

Миленковић Керковић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије за овај закон рекла да је „скандалозан“ и да је, према лику из стрипа „Супер Хик закон“, јер омогућава да „сиромашни постану још сиромашнији а богати још богатији“.