Прочитај ми чланак

Адвокат: Полицајац Миленковић је осумњичен, под притиском даје изјаве о „Јовањици“

0

Шеф Правног савета Народне странке адвокат Владимир Гајић оценио је да је Начелник Одељења за наркотике београдске полиције Слободан Миленков под притиском дао изјаву да није било притисака током истраге у случају „Јовањица“, као и да породица председника Александра Вучића није повезана са овим случајем.

Народна странка је у саопштењу пренела да адвокат Гајић сматра да је веома необично што је Миленковић у својству овлашћеног службеног лица дао изјаве за медије и самоиницијативно одговорио на тему о постојању везе измедју осумњиченог у случају „Јовањица“ Предрага Колувије и брата председника Србије, Андреја Вучића.

Izvor: MUP Srbije

При томе треба имати у виду, како је истакао Гајић, да истрагу води Тужилаштво за организовани криминал и да би само тужилац могао да коментарише резултате истраге.

Додао је да форензичко вештачење Колувијиног телефона још није извршено, па би ово значило да полицајац преурањено оцењује доказе који још нису изведени.

„Ко је поставио то питање да ли је Миленковић под притиском? Он је био на полиграфу, значи према њему се примењују криминалистичке истражне методе и он у статусу некога ко је осумњичен у полицији, даје изјаву да брат председника није умешан у случај ‘Јовањица’ „, рекао је Гајић и додао да је „јасно да је Миленковић под притиском“.

Адвокат је рекао да је информација о томе да се Колувија позивао најпре на министра Небојшу Стефановића, а онда кад то није помогло, и на Андреја Вучића, дошла директно из најужег круга око Миленковића, наведено је у саопштењу.