Прочитај ми чланак

Абазовић: Санкције Русији или нема договора о влади

0

Премијер у техничком мандату и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић рекао је да предложени мандатар Миодраг Лекић има њихову подршку и да је оптимиста да ће нова влада бити формирана.

Абазовић је новинарима након састанака у Стејт Департменту рекао да је Црна Гора ближа формирању нове владе него јуче, а сјутра ће можда бити још ближа. Он је изразио увјерење да се сви држе већ дефинисаног принципа да „ништа није договорено док се све не договори“.

„Лекић има наши подршку и вјерујем да ће он биту ноклоњен томе да оно што се договори то и буде имплементирано. Очекујем да ће влада бити формирана, ја сам увијек оптимиста“, рекао је Абазовић.
Он је рекао да континуитет безбједносног сектора и спољне политике морају да буду дио договора.
„Без тога договора нема, мислим на санкције Русији“, нагласио је Абазовић.

Према његовом суду, ко год био дио нове владе, па и ДФ, већ утврђени спољнополитички курс државе није и неће бити доведе у питање. Како је рекао, УРА ће осигурати да добро насљеђе 43. Владе остане и у времену евентуалне нове владе.

Он није желио да детаљније коментарише поруке америчких званичника.

„Не могу да говорим у име наших партнера. Озбиљне државе као што су САД праве партнерства са државама. Пролазе владе, државе не пролазе. Оно што је важно јесте да САД остају наш партнер и битно је да будемо ту једни за друге у овим изазовним временима”, констатовао је Абазовић.