Прочитај ми чланак

Абазовић: Неће бити места за ДПС у експертској влади, ЦГ неће бити Српска Спарта

0

Лидер УРА-е од које зависи формирање власти у Црној Гори, Дритан Абазовић изјавио је данас да Црна Гора неће постати ни српска Спарта ни велика Албанија, да у европској влади нема места за Демократску партију социјалиста и да неће подлећи притисцима.

Он је на конференцији за медије рекао да ће се Црна Гора развијати као грађанска држава, и да је услов ове платформе експертска влада. Абазовић је поручио да за ДПС неће бити места у експертској влади, али хоће у администрацији.

Абазовић је додао да нема никаквих компромиса са националним интересима Црне Горе.

Казао је да, упркос позивима и порукама које је примио у претходном периоду, даје реч да неће подлећи притисцима било које врсте и да је његов највећи интерес национални интерес Црне Горе.

Казао је да је у овом тренутку поражена мафија и криминал, а не грађани било које нације или оријентације.

Поручио је да се требају смањити тензије, и позвао припаднике мањинских народа да се не осећају угроженим.

Он је најоштрије осудио синоћње сукобе и позвао све грађане Црне Горе на мир.

Неколико особа повређено је у Подгорици током ноћи у сукобима присталица ДПС-а и опозиције, објавили су подгорички медији.

Тежи инцидент спречила је полиција, која је раздвојила те две групе. Летеле су каменице, флаше, чаше, пепељаре. Из Управе полиције је потврђено да има више спорадичних пријава о нарушавању јавног реда и мира, те да је касно поподне у Никшићу приведено шест особа.

Три опозиционе странке – коалиција окупљена око Демократског фронта (ДФ) коју предводи до скора јавности непознати професор Здравко Кривокапић, коалиција окупљења око Демократске Црне Горе Алексе Бечића и коалиција око покрета УРА Дритана Абазовића имају већину за формирање власти односо 41 од укупно 81 мандата у парламенту.