Прочитај ми чланак

Абазовић честитао дан независности тзв. државе Косово

0

Потпредседник црногорске владе Дритан Абазовић честито је дан једнострано проглашене косовске независности и поручио да се, како је навео, „радује сарадњи која ће донети добробит грађанима две државе“.

Абазовић је честитку упутио в.д. председници тзв. Косова и председници парламента Вјоси Османи, одлазећем премијеру Авдулаху Хотију и дипломатском представништву Приштине у Подгорици.

Додао је да се на „Косову овај празник дочекује у тешким условима изазваним пандемијом вируса ковид-19“, и пожелео да се у што скоријем периоду успешно изборе са том пошасти.

Абазовић је, каже, „уверен у то да је пандемија додатно зближила и подсетила на суштинске вредности које треба баштинити“, пренео је Танјуг.

„Ценећи пријатељске и комшијске односе наше две државе, радујемо се сарадњи која ће донети добробит грађанима Црне Горе и Републике Косово“, навео је Абазовић, саопштено је из његовог кабинета, а пренео је портал РТЦГ.

Грађанима је честитао успешно одржане ванредне парламентарне изборе, који су, како је навео, били „пример демократије и слободно изражене воље грађана“.