Прочитај ми чланак

А ТИ СИРОТИЊО, ЦРКНИ: Приватној фирми годишње 7 милиона евра од Града Београда!

0

Град Београд је доделио 250 билборда на коришћење следећих 25 година "Дигитал принтинг центар", која ће на име оглашавања сваке године да заради 7 милиона евра. Заузврат, у року од годину дана је требало да уреде подземне пролазе, навела је Странка слободе и правде.

– Пре годину дана Скупштина града Београда је донела одлуку о додели 250 билборда на најпрометнијим местима у Београду приватној фирми „Дигитал принтинг центар“ на коришћење и то на 25 година. Заузврат, ова фирма је била у обавези да у наредних годину дана среди подземне пролазе у Београду – каже председница београдског одбора Странке слободе и правде, Мила Поповић.

Интересантно да је ово једина фирма која се јавила на јавни позив и да се поставља питање какви су уопште били капацитети ове фирме за овакав један посао, с обзиром на њихове финансијске извештаје.

– Очигледно је да немају капацитет. Обишли смо све подземне пролазе и они су у стварно очајном стању. Град Београд више не може да заврши ни најједноставнији пројекат као што је одржавање подземних пролаза. За то је потребно да ангажује приватне фирме и ДПЦ ће у наредних 25 година сваке године да заради седам милиона евра – изјавила је председница ОО ССП Врачар, Ана Гођевац.

Гођевац сматра да је Град Београд, заправо, само могао да одреди места за рекламирање у подземним пролазима, да те рекламне просторе да у закуп и од тог прихода сам одржава подземне пролазе на начин како доликује Београду.

– Странка слободе и правде ће тражити од Града Београда извештај комисије о извршеним радовима на подземним пролазима. Када сменимо ову бахату, корумпирану и неспособну градску власт, ми ћемо ревидирати све лоше и штетне уговоре по Београд и Београђане – поручује Београђанима Мила Поповић.