Прочитај ми чланак

А од државе два „поршеа“, „BMW7“ и 100 милиона евра

0

Које бизнис квалитете треба да имате да за три године од фирме која има једног запосленог и 30.000 евра прихода дођете до тога да вам држава да послове од 100 милиона евра, запослите 65 људи и успут купите два "поршеа" и "БМW 7"? Основни је да будете добар са режимом и да вам је Тања Поповић, чланица градског већа и сарадница Горана Весића - сестра.

Е, зато је потребан Антикорупцијски тим за Београд, да би се спречило све следеће, што је Мила Поповић, председница Градског одбора Странке слободе и правде изнела.

– Замислите фирму које је за три године увећала приходе 412 пута, фирму која је основана 2017. и тада имала једног запосленог и приход од 34.000 евра, а у 2020. је имала 65 запослених и приход 14 милиона евра. Реч је о фирми „Lotex group“ која је постала овако успешна у кратком периоду, јер је од Града, градских предузећа, добила послове у вредности 75 милиона евра и када се на то додају послови, које је добила од Републике Србије долазимо до цифре од 100 милиона евра! – изјавила је Мила Поповић и детаљно објаснила политичко-рођачку позадину ове компаније.

– Фирму је основала Јелена Поповић, коју је затим за кратко време пребацила на свог супруга Владимира Поповића, а он је брат Тање Поповић, чланице Већа града Београда, блиске сараднице Горана Весића и функционерке СНС. Када су се послови захуктали, Владимир Поповић, ваљда да би избрисао трагове, и везе са функционерком Града Београда, пребацује фирму на извесну Ивану Пејић, која се и данас води као власник.

Како шефица ССП Београд истиче, „Лотекс“ фирма постојала је раније, две су биле биле основане из Лозници, око 2007, на чијем је челу био Зоран Поповић, отац Тање Поповић, једне од оних СНС-овки које су „телом браниле“ Скупштину Београда од слободне речи и опозиционог Савеза за Србију.

– Обе тадашње фирме су избрисане из регистра и отишле у стечај. Ова садашња, осим што је постала милионер, она је увећала и свој возни парк. Па поред камиона, који смо видели и на бари Рева, једног је зауставила наша прослављена глумица Светлана Цеца Бојковића, и машина за које разумем да су им потребне за рад, на свом списку имају два „поршеа“ – „панамеру“ и „каен“ и „BMW 7“. Ето, ко се вози „поршеом“ од новца Београђана – истакла је Мила Поповић.