Прочитај ми чланак

А ГДЕ ЈЕ ПЕЧАТ? Вулине, покажи пасош и докажи да си био 23 пута код тетке у Канади

0

Министар данима шокира јавност својим нелогичним изјавама

Министар одбране Александар Вулин, који је последњих дана у жижи јавности због спорне куповине луксузног стана од 107 квадрата на Звездари, који је платио скоро четврт милиона евра, из дана у дан даје све нелогичнија објашњења о пореклу новца којим је купио спорну некретнину.


Последња изјава која је малтене шокирала јавност гласи да је „уносио по 9.000 евра“ у Србију, што би значило да је у Канаду ишао 23 пута и 23 пута опет ушао у Србију.

Самим тим, министар Вулин мора у свом пасошу да има по 23 печата улазака и излазака који би потврдили истинитост његове приче.

Позивамо министра Вулина, с обзиром на то да га плаћају грађани Србије, да јавно покаже свој пасош из периода кад је путовао у Канаду.

Уколико је истина то што прича, у пасошу мора бити документован сваки излазак и улазак у земљу. То значи да Вулин у пасошу за 23 одласка у Канаду мора имати 92 печата.

Иначе, министрова изјава да је „уносио по 9.000 евра“ настала је после притиска медија да министар Вулин мора да да логично објашњење и да оправда порекло новца којим је купљена луксузна некретнина на Звездари, али и после питања како је успео да унесе 205.000 евра у Србију из Канаде, с обзиром да то нигде није забележено, а по закону сваки износ виши од 10.000 евра мора да се пријави царини и објасни порекло.

За ову акцију Вулину би требало 40.848 евра, и то само за повратну карту. Да не рачунамо остале трошкове јер тешко да је Вулин само отишао у Канаду на пар сати да узме новац и да се врати следећим летом, будући да је то лет од 10 сати, само у једном правцу, и да не рачунамо временску разлику од неких 7 сати. Морао је макар да остане пар дана, јер морате признати, ово би била веома исцрпљујућа акција.

Министре, покажите пасош!