Прочитај ми чланак

10 разлога зашто државна секретарка МУП мора да напусти функцију

0

Бити државни секретар у МУП-у је висока и одговорна функција. Функција са које морате да водите рачуна шта говорите, како се понашате, коме се (и како) обраћате... А све супротно томе је Биљана Ивковић Поповић, државна секретарка МУП-а. После најновијег скандала који је приредила у ТВ дуелу са Игором Јурићем, држава мора хитно да реагује (а још није) и смени госпођу са ове одговорне позиције.

Заправо, проблем је што се ова неодговорна госпођа налази у самом врху једне од најважнијих институција у земљи. И постоје реално разлози зашто она ову функцију не сме да обавља, уколико ће се МУП сматрати озбиљном институцијом.

1. Да кренемо од последњег скандала у ТВ гостовању чији је учесник био и отац трагично преминуле девојчице Тијане, Игор Јурић. Човеку који је изгубио ћерку на монструозан начин обратити се речима: „Где сте Ви били када вам је ћерка убијена“, јесте више него довољан разлог да секретарка МУП-а поднесе оставку. Добровољно или принудно. МУП је, ипак, служба која се између осталог бави и заштитом наше деце.

И то каже госпођа, члан председништва странке чији је изборни слоган „За нашу децу“.

2. Јавност никада није добила одговор одакле поменутој госпођи средства за куповину стана од 211 квадрата на општини Савски венац са платом од 186.212 динара, у којој квадрат стана тешко може да се купи испод 2.000 евра.

3. Представници Синдиката полиције још од 2017. године захтевају одговоре на сумњиву везу између Љубише Бухе Чумета, Банета Ивковића, некадашње перјанице СПС, и Биљане Ивковић Поповић. По наводима Синдиката, учињена дела су одавање поверљивих информација. Буха је преко својих фирми у земљи и иностранству покушавао да се укључи у изградњу Коридора 10.

– Они су били на свадби као Чуметови гости, то су његови пријатељи. Нисам се дружила с њима, нити смо у контакту. Не знам да ли Љубиша сада контактира с њима – говорила је Ивана Туловић, Бухина бивша жена.

4. Од 2016. године Независни полицијски синдикат поставља и следеће захтеве:

– Захтев за приступ информацијама од јавног значаја о школској спреми, примањима и условима који су потребни да испуњава особа за радно место на којем је Биљана Поповић Ивковић.

5. МУП не поседује сертификат о њеном знању енглеског језика који је један од услова за рад на њеном радном месту.

6. МУП не поседује документацију у вези спроведеног поступка (конкурса) приликом њеног пријема у радни однос, те Биљана Поповић Ивковић има отворене месечне налоге за вожњу за возило ВW Голф 6, 1,6 ТДИ – рекао је 11. октобра 2017. тада председник Новог полицијско синдикалног савеза Момчило Видојевић.

7. У отвореном писму министру Небојши Стефановићу, који је пренео Директно.рс, 15 официра полиције су, између осталог, питали и о сумњивом стеченом образовању државне секретарке. У писму се наводи је да Ивковић Поповић понављала разред у Другој економској школи и да је завшила неадекватан приватни факултет, замаскиран такозваним мастер радом из безбедности.

8. Начин комуникације са неистомишљеницима и политичким противницима је крајње дегутантан, нецивилизован, неваспитан, пропагандан…

О Вуку Јеремићу:

– Какво лицемерно и подмукло саопштење Вука Јеремића! Перфидност му је својствена, о кукавичлуку да и не говорим. Јеремић је морална наказа која се ваља у катарским парама и перфидно лобира за независно Косово, а користи се лажима и увредама.

О Драгану Ђиласу:

– Ја морам да вам кажем, Драган Ђилас… Овако, ја сам неко ко мисли да лепота долази изнутра, а тај човек је заиста ружан и споља и изнутра.

О Бошку Обрадовићу:

– Одговори ти нама на питање да ли ти је кум Тоцило који је ухапшен због 77 килограма чистог хероина у Младеновцу, како се шпекулише у јавности.

Обрадовић је секретарку демантовао и поднео тужбу.

О Борку Стефановићу:

– Борко Стефановић, поред Маринике Тепић, само је још један обичан лажов шетајућег циркуса Драгана Ђиласа, чија је улога искључиво и само та да се не говори како је Ђилас док је био на највишим државним функцијама у овој земљи пословао са државним предузећима и преко својих приватних фирми остварио промет од 619 милиона евра.

О Балши Божовићу:

– Балша Божовић је олош, представник странке која је штитила Дарка Шарића, трговца наркотицима, главни инвеститор у време ДС, који је убио стотину наше деце. Тај олош од Балше Божовића тражи да кршимо закон.

9. Првог дана 2020, само неколико сати пошто су јој припадници МУП салутирали на аеродрому „Никола Тесла“, око 12:50 часова, Биљана Ивковић Поповић је заједно са бившим супругом и дететом отпутовала на шестодневни туристички пут у Дубаи. Скромно, разуме се, бизнис класом, у којој је карта 2.000 евра по особи, што ће рећи да само авио карте коштају 6.000 евра.

10. Плата државне секретарке у МУП Биљане Ивковић Поповић је 186.212 динара. Откуд онда новац за пут у Дубаи, за стан у центру града од 211 квадрата, за скупоцене ташне, гардеробу, аутомобиле…

Дакле, ово је то лице „пристојне“ Србије. Лице можда јесте лепо, али људски, морални и академски квалитети дефитивно враћају Биљану да понови још неки разред. Да понови неке основне лекције о поштењу, култури, части и моралу.

У неким нормалним земљама ова државна секретарка би одавно поднела оставку, а вероватно би и за суд ту било посла.

Биљана, још сте ту?