Прочитај ми чланак

1 од 5 милиона:СНС планира да на мала врата да Миши Вацићу локалну власт широм СРБ

0

Покрет „1 од 5 милиона“ упозорио је јавност на, како каже, „нову подвалу режима Александра Вучића, која се спрема у потаји, да се Српска десница и Миша Вацић директно уведу у власт у скоро 50 општина и градова широм Србије“.

Покрет наводи да је сазнао да су „режимски медији добили налог да не извештавају о активностима Српске деснице, с циљем да код јавности произведу уверење да је овај режимски пројекат пропао, а да ће парламент и локалне скупштине остати затворени за ове опскурне парамилитантне креатуре“.

ФОТО: 1 од 5 милиона

У покрету тврде да се у позадини спрема нешто друго, а то је да се Вацићу да локална власт у 48 градова и општина широм Србије и да је за то СНС „упрегла своју машинерију“ како би Вацићу испоручила скоро 60.000 потписа за кандидовање изборних листа, а потом и гласова.

Исти сценарио је, како кажу, примењен и на изборима у Медвеђи прошле године, на којима је Српској десници „позајмљено“ 6,52 посто гласова и одмах потом постала је део власти.

Покрет „1 од 5 милиона“ већ је упозоравао на овај прљави план власти – да се у скупштине и владајуће структуре инсталирају они према којима ће Вућич изгледати као мање зло, измиритељ и умивени Европејац, наведено је у саопштењу.