Прочитај ми чланак

1 од 5 милиона: Није било инцидента у Храму Светог Саве, Информер измишља

0

Покрет „1 од 5 милиона“ саопштио је да током синоћне шетње за Оливера Ивановића није било никаквих инцидената, да наводи које је објавио „Информер“ на својој интернет страници нису тачни и да представљају „нападе гласила Александра Вучића“.

У саопштењу које је достављено медијима пише да су припадници полиције били присутни све време док је шетња трајала, па и у делу посете храма Светог Саве, и да уколико је било некаквих инцидената они о томе треба да обавесте јавност. Покрет тражи од полиције, односно од особе задужене за јавни ред и мир, која је била присутна шетњи и остала до њеног краја, да се огласи и „јавно иступи са тиме да ли је на шетњи за Оливера Ивановића било било каквих инцидената или је ово само медијска пропаганда Драгана Ј. Вучићевића и Александра Вучића“.

У саопштењу се наводи и да су учесници протеста од обезбеђења храма Светог Саве синоћ „добили одговор да је заправо проблем био у електронском систему који контролише врата, а да је квар настао у потпуности невезано за синоћну шетњу која је прошла без иједног инцидента, достојанствено и мирно“.

На интернет страници Информера објављено је да су „припадници покрета „1 од 5 милиона“ одржали протест у Београду шетњом до храма Светог Саве и том приликом направили лом“. Према Информеру, том приликом учесници протеста су „извалили врата која су више од девет метара висока и потенцијално угрозили мозаик који је у изради а који не трпи пад температуре испод пет степени“.