Прочитај ми чланак

„1 од 5 милиона“: Циљ није био упад, већ куцање на врата Скупштине

0

Удружење 1 од 5 милиона саопштило је да обавештава председницу парламента Мају Гојковић да циљ перформанса испред Скупштине Србије није био упад у зграду, већ куцање на врата. Додају да позив учесницима да дођу до врата није потекао од лидера Двери Бошка Обрадовића, већ њихове активисткиње.

„Студенткиња из Удружења 1 од 5 милиона Теа Вукадин позвала је грађане да покуцају на врата Скупштине, као што су то урадили и са зградом Ректората, и да на тај начин подсете да је то почетак којим су однели једну победу“, наводи се у саопштењу Удружења.

FOTO: SRBIN.INFO

Додаје се да је Бошко Обрадовић један од многих који су се одазвали и пошли за Теом Вукадин и истиче да он никако није организатор нити „коловођа“.

Удружење подсећа да је на перформанс позвала Вукадин, а да је студент Срђан Марковић више пута наглашавао каква је акција.

„Позивамо председницу парламента Мају Гојковић да, пре него што се огласи по питању битних друштвених ситуација, прво сагледа ситуацију објективно и информише се преко слободних, а не само режимских медија“, закључује Удружење „1 од 5 милиона“.