Прочитај ми чланак

„1 од 5 милиона“: Анасоновић изнела своје виђење протеста, али и низ неистина

0

Удружење „1 од 5 милиона“ саопштило је да је бивша чланица Удружења Јелена Анасоновић за лист Блиц изнела своје виђење протеста, али и низ неистина.

У саопштењу се додаје да је Јелена Анасоновић напустила Удружење пре четири месеца, а непосредни повод био је тај што је Удружење без њене сагласности донело одлуку да 19. јула ступи у једночасовну блокаду упозорења Ректората.

Одлука о блокади донета је унутар Удружења, и до саме реализације са тиме није био упознат нико, а понајмање представници опозиционих политичких странака, каже се у саопштењу.

„Није нам јасно због чега је Јелени Анасоновић тада сметала блокада Ректората, као ни то због чега је решила да са низом неистина изађе баш сада – на дан када се прославља ослобађање прве институције у Србији, али и обележава годишњица догађаја који је покренуо лавину протеста широм земље“ саопштило је удружење 1 од 5 милиона и питало ко има користи од тога.

Уз напомену да се неће бавити побијањем појединачних неистинитих тврдњи Јелене Анасоновић, удружење је демантовало само да је она организовала протесте, већ грађани.

„Свако ко помисли да је већи од протеста и да има право да их присваја, блати и обезвређује постигнуте резултате, мора бити свестан да ће се проливена крв свих људи пребијаних пре и током протеста пресликати на његове руке“, саопштило је удружење.

Анасоновић је за данашњи Блиц изјавила да је организовала протесте из најдубљих убедјења и да се борила да странке не преузму протест, али да у томе није успела.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!